Gabriela Firea: „Sinistra Coaliţie a Dreptei înfiinţează un al doilea Minister al Sănătăţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO:  Mediafax / Alexandru Dobre
FOTO:  Mediafax / Alexandru Dobre

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, susţine că actuala guvernare doreşte să înfiinţeze încă un minister al Sănătăţii pentru a acoperi erorile făcute în timpul pandemiei. Este vorba despre un proiect care stabileşte ce instituţie se va ocupa de colectarea şi raportarea datelor din sistemul de sănătate.

Potrivit senatoarei PSD, luni, la Senat, parlamentarii PNL, USR-PLUS şi UDMR au şters de pe ordinea de zi a dezbaterii plenului proiectul de lege prin care Autoritatea Naţională de Management a Calităţii în Sănătate preia colectarea şi raportarea datelor din sistemul de sănătate. Senatorul PSD susţine că momentul a fost pregătit intenţionat de cei aflaţi la guvernare.

„Sinistra Coaliţie a Dreptei înfiinţează un al doilea Minister al Sănătăţii, ca să acopere prostiile din pandemie. Astăzi, la Senat, PNL şi USR-PLUS-UDMR au şters de pe ordinea de zi a dezbaterii Plenului proiectul de lege al Guvernului Cîţu prin care Autoritatea Naţională de Management a Calităţii în Sănătate preia colectarea şi raportarea datelor din sistemul de sănătate.

Practic, actuala guvernare vrea să pună în mâinile unei singure instituţii, care conform legii de funcţionare se ocupă de siguranţa şi calitatea serviciilor medicale ale pacientului, o mare parte din atribuţiile Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Ministerului Sănătăţii şi nu gratis, ci pe bani mulţi. După ce, prin raportul Comisiei pentru Sănătate, votat cu majoritate de voturi, au fost abrogate toate articolele Ordonanţei de Urgenţă ale Guvernării Dreptei prin care lua naştere un nou Minister al Sănătăţii, legea a fost trecută la adoptare tacită. Liberalii şi colegii lor de la USR-PLUS şi UDMR sunt atât de disperaţi să acopere prostiile pe care le-au făcut în pandemie cu raportările infectărilor, decedaţilor, vaccinaţilor, încât pentru câteva minute, chiar au şters cu totul Ordinea de zi de pe site-ul Senatului”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Firea: De ce sunt 2.300 de morţi neraportaţi de Covid?

Gabriela Firea a chestionat membrii coaliţiei de guvernare cu privire la diferenţele dintre decesele reale cauzate de Covid-19 şi cele raportate de autorităţi.

„De ce sunt 2.300 de morţi neraportaţi de COVID, iar Coaliţia PNL, USR, UDMR ascunde adevărul despre pandemie? De ce parlamentarii puterii refuză înfiinţarea comisiei de anchetă pentru verificarea datelor din pandemie, deşi au apărut informaţii din interiorul Ministerului Sănătăţii care arată că există o diferenţă între datele reale şi cele oficiale, cu privire la decesele cauzate de COVID? De ce PNL-USR-PLUS-UDMR vor să mute raportările din sănătate de la Direcţiile de Sănătate Publică şi de la Ministerul Sănătăţii la o Autoritate de Management aflată în subordinea directă a primului ministru?”, a întrebat Firea pe reţeaua socială.

Gabriela Firea a mai subliniat că adevărul este vital pentru eliminarea confuziilor şi pentru redarea încrederii oamenilor.

„Nu există nicio scuză, pentru nimeni, pentru a ascunde oamenilor adevăruri esenţiale, grave, care le-a afectat profund viaţa, sănătatea, drepturile şi libertăţile. Românii au dreptul să afle tot adevărul!”, a conchis social-democrata.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite