Gabriela Firea, nemulţumită de modul în care lucrează funcţionarii României la Bruxelles: În loc să ne ajute pe noi, mai mult ne pun furci caudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi-a arătat nemulţumirea, joi, faţă de modul în care funcţionarii României de la Bruxelles lucrează cu reprezentanţii primăriilor, consiliilor judeţene şi cu cei ai ministerelor în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene.

„Noi avem la Bruxelles nişte funcţionari care sunt trimişi acolo de Guvernul României să ne reprezinte pe toţi, să putem să absorbim ceea ce ne revine ca stat contributor. Dar funcţionarii noştri, în loc să ne ajute pe noi, pe cei din administraţie, pe cei din ministere, mai mult ne pun furci caudine. În schimb, alte ţări, care sunt pe primele locuri la atragerea de fonduri europene, au funcţionari care ajută şi sprijină realizarea proiectelor naţionale sau locale", a spus Firea, potrivit Agerpres

Ea a precizat că munca funcţionarilor români de la Bruxelles ar trebui evaluată în funcţie de modul în care ei se implică pentru sprijinirea proiectelor din ţară, deoarece acum multe dintre acestea sunt blocate, iar altele au suferit corecţii financiare de milioane de euro.

„Nu este acceptabil. Eu am fost la Bruxelles de foarte multe ori şi mi-au arătat birourile reprezentative ale ţărilor din Uniunea Europeană care lucrează pentru a facilita parcursul, şi aşa birocratic, pentru obţinerea acestor fonduri. Iar la noi, când merg primarii, preşedinţii de consilii judeţene, miniştrii la Bruxelles, mai că funcţionarul nu-i dă cu dosarul în cap. (...) Acolo trebuie să fie un profesionist care să reprezinte ţara", a afirmat primarul general.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite