Gabriela Firea: Mi-aş dori o femeie prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. FOTO David Muntean
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. FOTO David Muntean

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că nu se pune în discuţie candidatura sa la prezidenţiale şi nici aceea de a prelua Guvernul, dar că şi-ar dori ca o femeie să devină premier.

„Din punct de vedere personal, şi nu e o declaraţie politică, eu mi-aş dori să fie tot o doamnă, o femeie prim-ministru; am mare încredere în capacitatea femeilor de muncă, în loialitatea lor, în modul în care ştiu să se organizeze şi în pragmatismul lor. (...) Femeie care e din actualul guvern sau dintre parlamentarii noştri. Mi-aş dori“, a spus Gabriela Firea, la România TV.

Întrebată cum s-ar descurca în funcţia de prim-ministru, Gabriela Firea a spus că nu şi-a pus această problemă şi că nu se pune problema nici de a candida la prezidenţiale, pentru că trebuie să-şi ducă la capăt mandatul de primar al Bucureştiului. „Nu mi-am pus această întrebare. (...) Am un legământ, angajament faţă de bucureşteni. Nici în ceea ce priveşte prezidenţialele, nici în ceea ce priveşte preluarea unui mandat de premier nu se pune în discuţie, sub nicio formă“, a precizat Firea.

De asemenea, aceasta a subliniat că nu i se va propune funcţia de premier. „Nu mi se va propune, tocmai pentru că şi domnul Liviu Dragnea îşi doreşte ca eu să duc la bun sfârşit mandatul şi proiectele pentru capitală. Dar, şi dacă mergem pe ipoteza dvs, că mi s-ar propune, nu voi accepta; avem foarte mulţi colegi capabili, profesionişti, oneşti, care pot să ocupe această funcţie de prim ministru", a completat primarul Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite