Gabriela Firea: Liviu Dragnea este cel mai îndreptăţit să fie prim-ministru

Gabriela Firea: Liviu Dragnea este cel mai îndreptăţit să fie prim-ministru

Gabriela Firea şi Liviu Dragnea, după victoria de alegerile pentru Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni dimineaţă pe contul ei oficial de Facebook că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar fi cel mai îndreptăţit pentru a ocupa funcţia de prim-ministru al ţării, în urma victoriei clare a social-democraţilor în alegerile parlamentare de duminică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Firea este primul membru important din PSD care îşi exprimă oficial susţinerea pentru nominalizarea lui Dragnea ca premier, după victoria la alegeri, într-o postare pe contul ei oficial de Facebook
   
Am afirmat aseară la posturile de ştiri că personalitatea politică cea mai îndreptăţită să fie premier al României este preşedintele PSD, Liviu Dragnea - vicepremier şi ministrul Dezvoltării în Cabinetul PSD. Victoria istorică a PSD în alegeri se datorează românilor care cred în Programul nostru de guvernare dar acest document programatic nu ar fi existat fără implicarea preşedintelui PSD şi fără spiritul de echipă pe care l-a imprimat. S-a muncit cu mare bucurie pentru a face bine oamenilor. Pentru soluţii şi idei valoroase. Am fost cu toţii cuprinşi de dorinţa de a salva ţara din mâinile unor oameni care, un an de zile, nu s-au identificat cu niciun proiect major pentru România. O guvernare ilegitimă, tolerată un an la Palatul Victoria. Din punctul meu de vedere, românii au dat azi un vot clar pentru Liviu Dragnea - premier, PSD partidul învingător! Cu această formulă trebuie să mergem la Palatul Cotroceni! Justiţia nu a interzis, prin sentinţă, dreptul de a alege şi de a fi ales al domnului Dragnea. Preşedintele ţării trebuie să se obişnuiască cu ideea că cea mai legitimă persoană pentru a conduce guvernul şi pentru a aplica Programul de guvernare apreciat de români este preşedintele PSD. Succes, Domnule Preşedinte Liviu Dragnea! Sigur veţi conduce un guvern eficient, atent la nevoile românilor! ” 
 
Dragnea a evitat să vorbească deschis despre posibilitatea susţinerii sale ca prim-ministru în declaraţiile făcute imediat după afişarea exit poll-urilor, însă a declarat că „va ţine cont de vot, Constituţie şi programul de guvernare” în alegerea candidatului pe care îl va propune PSD.
 
Preluarea funcţiei de către preşedintele PSD ar putea fi împiedicată de o lege din 2001 care interzice condamnaţilor penali să fie membri de guvern; Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, anul acesta, pentru infracţiuni legate de fraudarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din 2012. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că nu va accepta propuneri pentru funcţia de premier care sunt cercetate sau condamnate penal. 
 
PSD a fost marele câştigător al alegerilor parlamentare de duminică, având la ora redactării acestui material 46,11% din voturile pentru Senat şi 45,93% din voturile pentru Camera Deputaţilor, conform rezultatelor parţiale anunţate de BEC după numărarea a 98,6% din sufragii, ceea ce i-ar permite să facă o majoritate parlamentară cu Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), care a trecut pragul electoral de 5% voturi la nivel naţional, necesar pentru accederea în viitorul legislativ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările