Gabriela Firea: L-aş învinge pe preşedintele Iohannis dacă aş fi candidatul PSD, ALDE şi Pro România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus luni la B1 TV că este convinsă că ar câştiga alegerile prezidenţiale dacă ar fi susţinută de o coaliţie electorală de tip USL 2, întrucât, potrivit sondajelor din ultimele două luni, este peste preşedintele Klaus Iohannis la capitolul încredere, doar că în acest moment este „doar un candidat la candidatură”. Pe de altă parte, Firea nu doreşte să-i trădeze pe bucureşteni renunţând la mandatul de primar.

Vice-preşedintele PSD a declarat că nu se retrage din cursa internă pentru prezidenţiale şi că este important ca PSD să lupte pentru câştigarea alegerilor, nu doar pentru prezenţa în turul 2.

„E o competiţie internă, câştigă cine obţine majoritatea sufragiilor şi apoi trebuie acceptată decizia partidului. Nu mă retrag până nu am o discuţie cu toţi colegii mei. Nu avem un regulament de anunţare a candidaturilor aşa că două candidaturi au fost anunţate în faţa presei, a doamnei premier şi a mea,” a spus Firea citată de ştiripesurse.ro

"Încerc să îi conving pe colegii mei că PSD are nevoie de un candidat care să lupte pentru câştigarea alegerilor. Aud în spaţiul public fraze de genul 'PSD, după înfrângerea de la europarlamentare, trebuie să se mulţumească cu faptul că intră în turul doi'. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva.

Eu l-aş învinge pe domnul preşedinte Klaus Iohannis dacă aş fi candidatul PSD, ALDE, Pro România. Împreună, în această alianţă electorală, pe care am putea-o numi USL 2, sunt convinsă de ceea ce gândesc, ceea ce spun, cum voi comunica şi cum mă voi adresa românilor şi am convingerea că voi câştiga aceste alegeri.

Problema e să ajung în situaţia de a fi un candidat. Deocamdată sunt abia un candidat la candidatură", a declarat Firea luni pentru B1 Tv citată de Agerpres.

Gabriela Firea spune că PSD poate câştiga alegerile doar prin unirea forţelor de centru-stânga, respectiv centru, întrucât „dacă ne fărâmiţăm pe zona de centru stânga înseamnă că până la urmă croim un drum mult mai uşor celor doi candidaţi de dreapta".

Firea a spus că potrivit sondajelor din ultimele două luni, la capitolele încredere şi favorabilitate, se află pe primul loc, "urmată la un procent foarte mic" de preşedintele Klaus Iohannis, iar "Doamna Dăncilă este în marja partidului, cam pe la 25 la sută. Mi s-a spus că a crescut cu şase procente în ultima perioadă, iar PSD a crescut cu trei procente", a spus vicepreşedintele PSD, citat de ştiripesurse.ro

Pe de altă parte, Gabriela Firea a declarat, luni seară, la Antena 3, că o candidatură independentă din partea ei ar însemna pierderea mandatului de primar, ceea ce ar fi o trădare pentru bucureşteni.

”Nu ar fi corect pentru bucureşteni, deoarece prin demisie s-ar pierde mandatul de primar general. Eu sunt o singură persoană, poate că nu contez atât de mult, cariera mea nu este atât de importantă, dar ar însemna o trădare realmente a bucureştenilor pentru că mai am încă un an de mandat. Mi se pare firesc, după jurământul pe care l-am depus în faţa bucureştenilor, să muncesc până în ultima secundă de mandat”, a spus Gabriela Firea, potrivit news.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite