Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, spune că va autoriza construirea unei moschei la Bucureşti doar după un referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PSD Gabriela Vrânceanu Firea spune că va permite construirea unei moschei la Bucureşti, aşa cum au convenit preşedinţii Klaus Iohannis şi Racep Erdogan, doar dacă bucureştenii vor fi de acord în urma unei consultări publice.

„Mi se pare foarte important ca atât polticienii care au funcţii guvernamentale, cât şi cei care sunt reprezentanţi ai administraţiei publice locale să nu mai ia decizii după cum cred ei înşişi şi familia lor eventual, ci doar după o consultare publică foarte serioasă, după un referendum, chiar dacă nu neapărat din punct de vedere legal, ci o consultare cât mai largă publică. Şi, dacă răspunsul va fi «Da», va trebui să acţionăm în consecinţă. Dacă există nemulţumiri, ezitări, frustrări, atunci nu cred că trebuie să obligăm bucureştenii să suporte din bugetul lor ceva cu care ei nu sunt confortabili", a spus Firea.

În vizita recentă a preşedintelui Klaus Iohannis în Turcia, preşedintele Racep Erdogan a redeschis şi un subiect sensibil pentru România: moscheea care urmează să fie ridicată la Bucureşti.

„ În timpul vizitei făcute la Bucureşti (în aprilie 2015 - n.r.), am discutat această chestiune cu domnul preşedinte Iohannis. În momentul de faţă, colegii noştri lucrează pentru a obţine autorizaţiile necesare. Avem şi un proiect definitivat, dar în momentul de faţă dorim să îl dezvoltăm. Muftiatul se ocupă de obţinerea autorizaţiilor necesare, iar Turcia are grijă să dea tot sprijinul acestui proiect. La rândul nostru, şi noi am stabilit câteva terenuri în Istanbul pentru o capelă şi un loc de cazare a pelerinilor. Acest lucru l-am stabilit cu domnul Klaus Iohannis“, a punctat preşedintele Turciei. „Pot să confirm că s-a ajuns în faza solicitării autorizaţiei de construcţie“, a întărit Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite