Gabriela Firea, noi acuzaţii în conflictul din PSD. Asaltul asupra binomului Dragnea - Carmen Dan continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Firea, primar al Capitalei şi vicepreşedinte al PSD, continuă să arate problemele din PSD, în contextul în care aceasta este într-un conflict deschis cu ministrul de Interne, Carmen Dan, şi cu liderul formaţiunii, Liviu Dragnea. Acuzaţiile lui Firea sunt numeroase, iar până în prezent nimeni din PSD, în afară de senatorul Ecaterina Andronescu, nu a mai avut curajul „să sară la gâtul“ lui Dragnea.

Practic, dintr-un partid în care majoritatea „greilor“ sunt bărbaţi, două femei, una cu vechime mare în partid şi cealaltă cu numeroase apariţii în media, sunt cele care încearcă slăbirea binomului Liviu Dragnea – Carmen Dan  „Sper că mai mulţi colegi din PSD se vor trezi şi vor lua atitudine“, a afirmat vicepreşedintele PSD, aşteptând ca nemulţumiţii din partid să iasă la atac, mai ales că ministrul Dan nu este simpatizată de mulţi PSD-işti, care văd în ea o persoană care generează conflict după conflict, potrivit unor surse politice. 

Urmările scandalului de pe Arena Naţională

Firea a punctat modul cum Dragnea şi Dan i-au creat probleme şi modul cum aceştia fac din PSD un partid nefrecventabil şi cu o imagine negativă. „Sunt miniştri care au venit şi mi-au spus, după ce nu au mai ocupat acea funcţie, că în şedinţe se spunea că trebuie să fie ajutat primarul general, că am promis cu toţii să facem lucruri bune, dar după aceea domnul Dragnea le spunea să nu mă ajute“, a afirmat Firea, referitor la sabotarea muncii sale. Primarul general al Capitalei a amintit şi modul cum Liviu Dragnea a vrut să profite de faptul că ea a fost huiduită pe Arena Naţională şi a pus paie pe foc prin alimentarea unui mesaj care să o pună pe ea într-o lumină proastă. „Vă amintiţi momentul Arena Naţională- Simona Halep. A doua zi a apărut pe Facebook un colaj că de fapt nu am fost huiduită eu, ci Simona Halep. Acela a fost transmis intenţionat cu aprobarea lui Liviu Dragnea, aşa mi-au spus oameni din partid“, a subliniat vicepreşedintele PSD.

Jandarmii care au „dormit ca nişte vite“

Firea i-a reproşat lui Carmen Dan că nu a avut grijă nici de subordonaţii săi din MAI, pe care i-ar fi tratat ca pe nişte animale.

„I-am mai reproşat doamnei ministru faptul că nu a avut grijă de oameni, nici de oamenii din Bucureşti sau din alte zone şi care nu erau violenţi şi au avut de suferit, dar nici de oamenii săi. Pentru că vreau să vă spun că jandarmii au dormit o noapte pe jos, fără saltele, fără paturi, îmbrăcaţi, ca nişte vite“, a mai punctat Firea. În plus, aceasta a repetat faptul că unii colegi ar fi fost spionaţi de Dan cu ajutorul serviciului de informaţii din MAI, ministrul ştiind de un an că pot fi cu uşurinţă interceptate conversaţiile pe WhatsApp. Întrebată de această acuzaţie, Carmen Dan a precizat că va da detalii azi în faţa senatorilor din Comisia de apărare a Senatului.

Liviu Dragnea i-a cerut primarului Capitalei să aducă dovezi, dacă vine cu acuzaţii. „Sunt afirmaţii grave făcute de doamna Firea. Cred că ar trebui să facă plângeri sau să aducă dovezi“, a spus Dragnea, subliniind că acum Firea e în zona celor care „lovesc în PSD“. Nu în ultimul rând, primarul general a subliniat faptul că în PSD trebuie să aibă loc o analiză internă să se vadă de ce s-a ajuns ca PSD să nu aibă până acum un candidat pentru prezidenţiale, cu toate că e partidul cel mai mare din România.

Adrian Năstase face inventarul problemelor PSD

Fostul premier Adrian Năstase, cel despre care s-a spus că e în spatele scrisorii deschise trimise de Niculae Bădălău colegilor în ianuarie, a făcut o analiză amplă a problemelor cu care se confruntă PSD, un partid pe care l-a condus timp de aproape cinci ani.

Năstase i-a avertizat pe colegii din PSD că greşesc în momentul în care tratează cu indiferenţă tema alegerilor prezidenţiale, pentru că şi dacă pierd competiţia, menţin electoratul aproape, în timp ce social-democraţii arată că pot prezenta cu greu un candidat cu şanse reale. 


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite