Gabriela Firea: Îi recomand Violetei Alexandru „să se ia de mână” cu Robert Negoiţă şi cu Nicuşor Dan. Legea în baza căreia a depus plângerea nu mai e în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei Gabriela Firea i-a recomandat duminică liderului PNL Bucureşti, ministrul Muncii Violeta Alexandru, „să se ia de mână” cu Robert Negoiţă şi cu Nicuşor Dan care au făcut plângeri penale împotriva sa, precizând că legea în baza căreia aceasta a depus plângerea nu mai e în vigoare.

Ea a răspuns ministrului Muncii, Violeta Alexandru, care a anunţat că va face plângere penală pe numele său şi al unor funcţionari din Primăria Capitalei, pe motiv că nu au introdus pe ordinea de zi schimbarea din funcţie a unor consilieri generali aleşi pe listele PNL dar care nu mai au susţinerea politică a acestui partid şi care, conform legii, ar trebui înlocuiţi de următorii de pe listă.

În acest context, Firea i-a recomandat preşedintelui PNL Bucureşti „să se ia de mână” cu Robert Negoiţă şi cu Nicuşor Dan care au făcut plângeri penale.

Firea a afirmat că liderul PNL Bucureşti face „declaraţii nesăbuite” şi că legea în baza căreia PNL a depus plângere penală pe numele său nu mai este în vigoare.

Firea a explicat că doi dintre cei trei consilieri schimbaţi excluşi din PNL au dat în judecată partidul şi au notificat administraţia locală cu privire la faptul că există un litigiu în curs, acesta fiind motivul pentru care ei nu au fost schimbaţi din funcţii. 

În acest context, Gabriela Firea a adăugat că sună bine să poţi acuza un primar că are multe plângeri penale.

”Calomniază, calomniază că tot rămâne ceva!”, a conchis ea.

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat sâmbătă că PNL depune acţiune în justiţie împotriva Gabrielei Firea, a unui consilier general şi a doi funcţionari din conducerea Primăriei Capitalei pe motiv că aceştia au refuzat să pună pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului General proiectele prin care urmau să fie schimbaţi trei consilieri aleşi pe listele PNL dar care nu mai sunt membri ai acestui partid. Liberalii îi acuză pe cei patru de abuz în serviciu şi susţin că menţinerea celor trei consilieri are scopul de a asigura o majoritate pentru a trece proiectele susţinute de PSD.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a răspuns atunci anunţului liderului PNL Bucureşti Violeta Alexandru privind o acţiune penală împotriva sa că, în loc să se ocupe de majorarea alocaţiilor pentru copii şi de pensii, aceassta face doar ce ştie mai bine, plângeri penale ridicole, sfătuind-o să lămurească situaţia membrilor PNL care doresc să intre în CGMB. Referitor la acuzaţiile Violetei Alexandru conform cărei rezponsabilii Primăriei au refuzat să pună pe ordinea de zi a şedinţelor CGMB proiecte de hotărâri privind schimbarea a trei consilieri aleşi pe listele PNL dar care nu mai sunt membri ai acestei formaţiuni politice, Primăria Muncipiului Bucureşti a explicat inclusiv faptul că PNL nu a făcut notificările de validare a unui supleant şi că există un litigiu între unul dintre supleanţi şi partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite