Şeful SIE a depus jurământul. Dragnea şi Tăriceanu, absenţi de la Cotroceni. Dragnea: „Nu răspund la invitaţia unui preşedinte care nu respectă Constituţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PSD Gabriel Vlase, unul dintre liderii social-democraţi ostili lui Liviu Dragnea, a fost votat în funcţia de director al SIE, la propunerea preşedintelui Iohannis. El a depus joi jurământul la Palatul Cotroceni, ceremonie la care au lipsit Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, ambii şefi ai Parlamentului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a motivat că nu a mers joi la Cotroceni, unde Gabriel Vlase a depus jurământul pentru a şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE), deoarece nu putea să răspundă la invitaţia “unui preşedinte care nu respectă Constituţia” şi atacă permanent PSD. El a mai spus că nu a vrut să fie “parte dintr-o poză”.

“N-aveam de ce să merg acolo, să răspund la invitaţia unui preşedinte care nu respectă Constituţia, care atacă permanent partidul pe care îl conduc. Nu are niciun fel de rezerve, care blochează activitatea Parlmanentului. Preşedintele de la care nu simţim dorinţă de colaborare instituţională. Nu e vorba de alte dorinţe. Un preşedinte care girează plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva primului ministru, care îi cere premierului să îşi dea demisia şi să aibă grijă că e bine să facă ceea ce i s-a spus, care merge la discuţii despre programul financiar şi nu discută nici cu primul ministru, nici cu Parlamentul (…) de ce merge undeva, ce vorbeşte acolo, ce angajamente verbale, că altfel nu le poate face, le face în numele statului român şi am ajuns la concluzia că nu avem de ce să mergem acolo să fim parte dintr-o poză în care directorul SIE, care a fost votat de Parlamentul României, şi aici trebuia să depună jurământul pentru că ăsta este forul suprem al acestei ţări. L-am votat, l-am susţinut, îi dorim succes în continuare, a fost suficient. N-avem de ce să mergem în această poză”, a spus Liviu Dragnea.

Gabriel Vlase, deşi este unul dintre vicepreşedinţii PSD, nu se numără printre apropiaţii lui Liviu Dragnea. Surse politice au declarat pentru Adevărul că liderul PSD, aflat în conflict deschis cu preşedintele Klaus Iohannis, i-a cerut lui Vlase să renunţe de bună-voie la nominalizare, tocmai pentru a nu-i face pe plac preşedintelui. Numai că Gabriel Vlase a  refuzat. Astfel, Liviu Dragnea  fost nevoit să-l susţină la şefia SIE, pentru că altfel şi-ar fi ostilizat partidul, în condiţiile în care Gabriel Vlase, membru PSD de 20 de ani, este unul dintre cei mai apreciaţi lideri printre social-demcoraţii din ţară. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite