Gabriel Vlase, la un pas de şefia SIE. Deputatul PSD a primit aviz pozitiv din partea Comisiei SIE. Ce săgeată a lansat către Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
GabrielVlase. FOTO Mircea Merticariu
GabrielVlase. FOTO Mircea Merticariu

Deputatul PSD Gabriel Vlase, propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE), a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de control a SIE. Ultimul pas este votarea sa de către întreg Parlamentul, însă nu a fost stabilită următoarea şedinţă a Camerelor reunite.

UPDATE Gabriel Vlase a primit aviz pozitiv pentru preluarea şefiei SIE. „Nu am convins pe nimeni, fiecare s-a convins în felul lui“, a declarat Vlase la ieşirea de la audieri, după ce a fost întrebat dacă a reuşit să-l convingă şi pe Liviu Dragnea să-l susţină.

 Propunerea pentru şefia SIE nu a vrut nici să se pronunţe pe propunerea pentru schimbarea procedurii de numire a directorului SIE.  „Nu pot să spun dacă sunt de acord sau nu cu modificarea legislaţiei, pentru că nu o modific eu. Parlamentul o modifică“. 


Gabriel Vlase este audiat luni de Comisia de control a SIE, unde majoritatea o au reprezentanţii PSD şi ALDE, această structură fiind condusă de social-democratul Mihai Weber.

Vlase a declarat luni că nu areemoţii în privinţa audierii. Întrebat dacă este posibil să se amâne votul în plenul Parlamentului, Vlase a punctat faptul că nu ştie acest lucru.  

Doar la începutul şedinţei a fost permisă prezenţa presei, audierile urmând a avea loc cu uşile închise. 

Birourile permanente reunite stabiliseră marţi ca deputatul social-democrat Gabriel Vlase, propus de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, să fie audiat joi în Comisia de control.  

Pe 14 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor Parlamentului în care a propus numirea lui Vlase la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite