Gabriel Oprea s-a întors oficial în politică: A fost reales liderul UNPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vicepremier şi ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost reales miercuri, prin vot, la şefia UNPR. Potrivit unui comunicat de presă al partidului, Ion Răducanu a fost desemnat prin vot preşedinte executiv, iar Nuţu Fonta a fost reconfirmat în funcţia de secretar general.

„Dragi prieteni, am revenit in fruntea UNPR. Astăzi, în Conferinţa Naţională Extraordinară, colegii au decis prin vot să le fiu din nou preşedinte. Le mulţumesc şi vă spun tuturor: UNPR merge înainte!”, a transmis Gabriel Oprea, postând totodată comunicatul de presă al partidului prin care se anunţa oficial numirea acestuia. 

„Preşedintele fondator Gabriel Oprea a fost ales preşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României.

Ion Răducanu a fost desemnat prin vot preşedinte executiv, iar Nuţu Fonta a fost reconfirmat în funcţia de secretar general. În funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional a fost ales Eugen Chebac”, se arată şi în comunicatul oficial.

Surse politice au declarat pentru „Adevărul”, la jumătatea lunii noiembrie, că liderul PSD Liviu Dragnea şi fostul vicepremier Gabriel Oprea s-au întâlnit pentru a discuta o viitoare alianţă. 

Gabriel Oprea a anunţat pe 1 iulie 2016, pe Facebook, că va părăsi Uniunea şi va rămâne senator independent, urmând să se retragă cu totul din politică la finalul mandatului de parlamentar. Decizia a fost motivată de acesta ca urmare a „scenariilor ireale” că ar fi negociat fuziunea PNL-UNPR la Palatul Cotroceni. Pe 23 iunie a revenit asupra hotărârii, anunţând că revine în politică şi că va relansa UNPR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite