Ce decizie a luat Gabriel Oprea în legătură cu moţiunea de cenzură a PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii UNPR vor fi preyenţi mâine la moţiunea de cenyură a PNL, dar nu vor vota nici pro, nici contra, ci vor rămâne în bănci, a declarat, la Adevărul Live, Gabriel Oprea, preşedinte UNPR. Vicepremierul a arătat că „într-o coaliţie de guvernare, mi-am dat cuvântul şi cred că Guvernul este bun. Trebuie să mergi şi la bine şi la rău“.

„Ce fac mâine la moţiune? Am spus. Sunt un om serios, într-o coaliţie de guvernare, mi-am dat cuvântul şi cred că Guvernul este bun. Cred că nu ne ridicăm din bancă. Îmi amintesc de 2012, când majoritatea era de cinci voturi. Dacă doi parlamentari erau răciţi, atunci Guvernul dădea semne să pice. Acum este altceva, nu mai suntem în situaţia din 2012“, a spus Gabriel Oprea. 

Preşedintele UNPR susţine că actualul Guvern este unul bun şi că, atunci când actual coaliţie nu va mai milita pentru întărirea statului român, nu va mai fi alături de ea. 

„Vreau să vă spun că interesul naţional reprezintă o stare de spirit. Îl ai sau nu îl ai. Partidul este militarizat în sensul bun al cuvântului. Eu sunt militar. Nu am fost un foarte bun om politic, dar am calitatea de a mă ţine de cuvânt şi de a mă bate pe sectorul de apărare. Oamenii din zona de securitate mă cunosc, au încredere în mine. Nu mi-am căutat alt job. Este important să sprijinim sectorul de securitate. Ce fac mâine la moţiune? Am spus. Sunt un om serios, într-o coaliţie de guvernare, mi-am dat cuvântul şi cred că Guvernul este bun. Trebuie să mergi şi la bine şi la rău. Am fost de şapte ori ministru. Este important să te ţii de cuvânt, să fii serios. În momentul în care actuala coaliţie nu mai militează pentru întărirea statului român, nu mai sunt alături de acea coaliţie“, a spus Gabriel Oprea.

Oprea a amintit cum PSD i-a promis funcţia de vicepremier şi de ministru al Apărării, în timpul guvernării Ungureanu, însă el a refuzat pentru că „onoarea se câştigă greu“.   

„Domnul Ungureanu, când a venit în funcţia de premier, nu avea experienţă şi mi-a cerut două propuneri la Ministerul Apărării şi pentru Ministerul de Externe. Deci voia să mă schimbe, el încă neavând voturile. Eu m-am prins, dar totuşi i-am spus două nume: Cristian Diaconescu şi Gabriel Oprea. I-am spus atunci domnului Ungureanu să nu plece în Polonia pentru că rămâne fără job. Atunci, PSD, Victor Ponta, pentru că USL era pe val, mi-a promis funcţia de vicepremier şi ministru al Apărării. I-am spus că nu pot să fac aşa ceva. Blazonul, onoarea se câştigă greu. De aceea, sunt un partener pe care toţi se pot baza. Mâine nu facem altceva decât am spus. Este o guvernare bună pentru România“, a spus preşedintele UNPR.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat marţi că a discutat cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, legat de moţiunea de cenzură, iar răspunsul acestuia a fost că îl susţine pe Victor Ponta. 

„Am discutat şi răspunsul lui a fost cel care a fost şi public, de altfel, că îl susţine în continuare pe Victor Ponta“, a spus Blaga.

El a menţionat că a văzut poziţia în timp a lui Gabriel Oprea, aceea de a fi susţinut de fiecare dată guvernele din care a făcut parte.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL, intitulată „Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!“, a fost citită luni în plenul Parlamentului, dezbaterea şi votul asupra moţiunii urmând să aibă loc vineri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite