Gabriel Oprea a convocat la Guvern miniştrii care vor participa la şedinţa CSAT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea FOTO Arhiva Adevărul
Gabriel Oprea FOTO Arhiva Adevărul

Vicepremierul Gabriel Oprea i-a convocat, vineri dimineaţă, la Guvern pe miniştrii care participă la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru o discuţie privind privatizarea CFR Marfă înainte de începerea reuniunii.

La discuţii participă miniştrii Apărării, Mircea Duşa, de Interne, Radu Stroe, de Externe, Titus Corlăţean, de Finanţe, Daniel Chiţoiu, şi de Justiţie, Robert Cazanciuc.

Într-un comunicat transmis vineri, Guvernul informează că a luat act de decizia preşedintelui Traian Băsescu de a convoca CSAT cu privire la Hotărârea de Guvern pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni la CFR Marfă şi că aşteaptă în continuare un punct de vedere al Consiliului în acest sens, dar precizează că nu a cerut convocarea "de urgenţă" a CSAT, ci a solicitat preşedintelui să dispună includerea pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului a proiectului de HG. 

Şedinţa CSAT este programată pentru, astăzi, la ora 11.00. Întrucât prim-ministrul Victor Ponta se află în concediu, la şedinţa va participa vicepremierul Gabriel Oprea care însă nu va avea drept de vot potrivit legii. 

Administraţia Prezidenţială informează că joi, 1 august a.c., la ora 17.05, la Secretariatul Consiliului Suprem de a Apărare a Ţării (CSAT) a fost depusă o solicitarea a Guvernului României pentru convocarea unei şedinţe a CSAT cu privire la Hotărârea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român S.A., în calitate de cumpărător, având ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de acţiuni, reprezentând 51% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” -

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite