G4Media: Nicuşor Dan şi-a făcut propriul partid - Uniunea Forţelor Locale. Reacţia USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Iulian Bîrzoi
Nicuşor Dan FOTO Iulian Bîrzoi

Candidatul USR la Primăria Capitalei Nicuşor Dan şi-ar fi înfiinţat un partid propriu vara trecută, afirmă Tudor Pop pe grupul intern al USR „Poiana lui Iocan”. Acesta din urmă este un apropiat al liderului partidului, Dan Barna, şi al candidatului PLUS la Capitală, Vlad Voiculescu.

Nicuşor Dan ar fi confirmat luni seară unor membri din biroul municipal al USR că şi-a făcut partid, potrivit unor surse politice citate de G4Media. Potrivit acestora, noul partid al lui Nicuşor Dan este „Uniunea Forţelor Locale” (UFL).

„Nicuşor Dan a spus aseară (luni – n. red.) în Biroul Municipal al USR Bucureşti că înfiinţarea UFL a fost o strategie pentru candidatura sa la alegerile locale din Bucureşti, astfel încât noul partid să poată încheia o alianţă electorală cu USR şi PLUS, iar el să poată fi susţinut de Alianţă în cursa pentru Primăria Bucureşti”, a explicat pentru G4Media.ro un membru al conducerii USR Bucureşti.

Conform legii, candidaţii independenţi la alegerile locale nu pot fi susţinuţi de un partid sau de o alianţă politică. În cazul lui Nicuşor Dan, acesta nu ar fi putut apărea pe buletinul de vot cu sigla unui partid sau a unei alianţe, iar acestea din urmă nu pot deconta cheltuielile electorale făcute în numele candidatului independent. Cu toate astea, Nicuşor Dan a afirmat în trecut că în perioada de precampanie poate fi susţinut fără probleme de alianţa politică şi că şi-ar putea finanţa singur campania.

 „Nicuşor Dan are un partid de rezervă”

Potrivit G4Media, tribunalul Bucureşti a dispus la termenul din 3 iulie 2019 acordarea personalităţii juridice şi înscrierea partidului Uniunea Forţelor Locale în Registrul partidelor politice. Deputatul USR Tudor Pop, membru al Biroului Municipal Bucureşti, a scris pe grupul intern al partidului „Poiana lui Iocan” că UFL a fost înfiinţat de Nicoleta Teodorescu, Elena Victoriţa Enescu şi Alina Dimache.

„Am aflat aseară că Nicuşor are un partid de rezervă, Uniunea Forţelor Locale, înfiinţat în urmă cu şase luni. Nu la iniţiativa lui Nicuşor, care a fost uşor fâstâcit cand a fost întrebat. Deci discutăm despre un candidat independent, o parte din colegi clamează că ei sunt loiali USR si îl susţin pe Nicusor Dan, dar în tot acest timp se coace un proiect politic separat. Făra comentarii”, a scris Tudor Pop.

Acesta din urmă este un apropiat al liderului USR Dan Barna, dar şi al candidatului PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu.

Până la publicarea acestei ştiri Nicuşor Dan nu a putut fi contactat.

captura
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite