Fundaţia CAESAR cere transparenţă în procesul de votare din Parlament şi oligativitatea participării la şedinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul evenimentelor politice din ultima vreme, care au dus la schimbarea guvernului Ponta cu primul guvern de tehnocraţi pe care îl are România din 1989 încoace, Fundaţia CAESAR cere, într-o scrisoare deschisă adresată liderilor politici, transparenţa sistemului de votare din Parlament şi obligativitatea participării la şedinţe pentru a nu mai fi cazuri în care nu se întruneşte cvorumul.

Reprezentanţii CAESAR cer, într-o scrisoare deschisă adresată liderilor politici, ca Parlamentul să dea dovadă de mai multă transparenţă în procedura de votare, de echitate în faţa legii pentru toţi cetăţenii, fără să-i mai protejeze de justiţie pe câţiva privilegiaţi, şi mai cere responsabilitate în procedura legislativă. De asemenea, fundaţia CAESAR solicită obligativitatea participării parlamentarilor la şedinţele din plen, având în vedere că nu de puţine ori au fost situaţii când nu s-a întrunit cvorumul şi procedura legislativă a targivesat. 

Toate acestea sunt trecute şi în iniţiativa cetăţenească i74, care vizează modificarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor şi a Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială în sensul responsabilizării deputaţilor şi senatorilor faţă de cetăţean.

O iniţiativă cetăţenească are nevoie de 100.000 de semnături în şase luni pentru a deveni proiect de lege şi a intra în Parlament. 

Ce este Fundaţia CAESAR

Fundaţia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români) este o comunitate de experţi, un laborator de idei şi o platformă de acţiune civică pentru dezvoltarea economică şi consolidarea democratică a României.

Scrisoare Deschisa Liderilor Partidelor Politice

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite