Funar: Premierul să ceară Parlamentului European încetarea mandatului de europarlamentar al lui Tokes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PRM, Gheorghe Funar, îi cere premierului Victor Ponta să facă demersuri la Parlamentul European pentru încetarea mandatului europarlamentarului Laszlo Tokes.

„PRM cere Guvernului şi premierului Victor Ponta să acţioneze faţă de declaraţiile europarlamentarului Tokes Laszlo, legate de protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, făcute la Universitatea de Vară de la Tuşnad, să prezinte Parlamentului European acţiunile antiromâneşti ale acestuia şi să ceară Parlamentului European adoptarea unei hotărâri privind încetarea mandatului acestuia de reprezentant al României la PE. Acest demers se impune cât mai curând.

De asemenea, Guvernul Ponta ar trebui să se adreseze Tribunalului municipiului Bucureşti pentru a scoate UDMR în afara legii. UDMR este o organizaţie care a încălcat de mai multe ori Constituţia, iar scoaterea în afara legii a UDMR ar fi un lucru absolut necesar pentru viaţa politică românească şi ar fi un motiv de bucurie pentru românii din Ardeal“, a declarat Funar, citat de Agerpres.

El a mai spus că UDMR şi Ungaria au „o politică diabolică“ ce vizează autonomia Ardealului.

„Este o politică diabolică a UDMR şi Ungariei. Până anul viitor, 50% dintre locuitorii Ardealului vor dovedi că au cetăţenia Ungariei şi peste 50% dintre proprietăţile din Ardeal, obţinute ilegal, vor aparţine maghiarilor“, a menţionat Gheorghe Funar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite