Frunda: UDMR  a greşit ieşind de  la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gyorgy Frunda FOTO Mediafax
Gyorgy Frunda FOTO Mediafax

Consiilerul onorific al premierului Victor Ponta şi membru UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat luni, la RFI, că Uniunea a făcut o greşeală când a ieşit de la guvernare.

„În conjunctura actuală, ieşind de la guvernare, după părerea mea, UDMR-ul a luat o decizie greşită, pentru că a renunţat la instrumentul cel mai eficace, cel mai puternic de a-şi găsi aliaţi printre partidele româneşti cu care să-şi promoveze proiectele de lege în Parlamentul României şi a renunţat la mijloacele administrative pe care le ai dacă eşti la guvernare, pentru a ajuta comunitatea maghiară din România“, a spus Frunda.

În opinia sa, liderii UDMR  urmează “să reconstruiască partidul”, în contextul în care formaţiunea a cunoscut un regres în ultimii ani.

„Nu uitaţi, UDMR-ul a scăzut în ultimii ani constant ca număr de voturi, Kelemen Hunor a luat cel mai mic număr de voturi al candidaţilor UDMR, care au candidat vreodată la Preşedinţia României, avem mai puţini parlamentari în Parlamentul European, avem mai puţini parlamentari în Parlamentul României. Deci UDMR-ul trebuie să găsească mijloacele de a se apropia de comunitatea maghiară de care s-a depărtat foarte mult în ultimii doi-trei ani“, a  mai spus el.

Misterul din jurul fotografiilor de pe Facebook atribuite lui Carmen Iohannis, dezlegat - Prima Doamnă nu are cont

Mai multe fotografii publicate pe Facebook în ultima perioadă şi atribuite Primei Doamne, Carmen Iohannis, au stârnit discuţii aprinse referitoare la conţinutul postărilor. Surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale au declarat, pentru „Adevărul”, că Prima Doamnă nu are, însă, un cont pe reţeaua socială.

Ce hopuri au de trecut partidele în 2015

PROVOCĂRI Anul 2015 aduce alegeri în fruntea PSD, care ar putea însemna debarcarea lui Ponta din fruntea partidului şi, automat, a Guvernului. PMP aşteaptă un semn de la Traian Băsescu, în timp ce  liberalii îşi împart funcţiile pe hârtie pentru o nouă guvernare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite