Frăţia penalilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, audiat la comisia juridică pe 8 iunie 2015 FOTO Mediafax
Victor Ponta, audiat la comisia juridică pe 8 iunie 2015 FOTO Mediafax

Aşa după cum era de aşteptat, frăţia penalilor cu sediul social în Casa Poporului l-a scăpat de la începerea urmăririi penale pe cumulardul de infracţiuni ce răspunde la numele de Ponta Victor Viorel, lăsat să îşi facă pe mai departe mendrele şi poftele din fotoliul lui mânjit de necinste şi minciună din Palatul Victoriei.

În cazul de faţă, latura vizibilă a frăţiei în cauză este reprezentată de tăricenii, vrâncenii şi angheliencele fomiste contra cost, cu glicemii şi cearcăne tarifate ce susţin arcul guvernamental. Problema e că frăţia are geometrie variabilă, că forţa ei de regenerare e continuă, că rezerva sa de cadre înseamnă însuşi Parlamentul României. Transformat sub ochii noştri în diformă şi vegetativă Mare Adunare Naţională, respectivul for bugetofag îşi bate când vrea şi cum vrea joc de Constituţie, încalcă cum vrea şi când vrea celebrul său articolul 16, situându-se periodic, pe faţă şi din ce în ce mai des mai presus de lege.

Haita parlamentară îşi află pentru justificarea fărădelegilor comise la adăpostul imunităţii oferite de statutul de legislatori tot felul de purtători de cuvânt şi retori de mahala politică recrutaţi din rândurile proprii, indiferent de culoare politică. De la Gabriela Vrânceanu Firea Pandele ş.a.m.d la Călin Popescu Tăriceanu ş.a..m.d şi Cristian Petru Bodea tout court. Ca şi cazuişti refugiaţi în presă.

Şi nu e vorba doar de cei ce execută orbeşte căci nu au altfel cum să supravieţuiască şi să pună ceva pe masă de la România tv sau Antena 3. Capul de listă se cheamă Cornel Nistorescu, cel ce a transformat Televiziunea Română şi emisiunea Foc încrucişat, în care îşi revarsă în fiecare duminică balele şi nervii, în agenţie de propagandă în favoarea netrebniciei şi bunului plac al „aleşilor”. Îngăduindu-i, ba chiar permiţându-i să facă asta şi plătindu-l regeşte din bani publici, laşul şi oportunistul Tănase Stelian îşi asigură complicităţile şi oblăduirile ce îi permit să îşi târască ignobil pe mai departe făptura-i lipsită de onoare şi de coloană vertebrală prin biroul de PDG al instituţiei pe care a adus-o în moarte clinică.

Bătaia de joc pe care numitul Ponta Victor Viorel şi-o îngăduie la adresa oamenilor cinstiţi din România, câteodată chiar în aplauzele, ovaţiile şi încuviinţarea celor ce s-au lăsat păcăliţi de suta de lei ce le-a fost scăpată în plus de respectivul prim-ministru şi de guvernul său, e incomensurabilă.

Numitul Ponta plagiază când vrea şi cum vrea şi nu-i pasă că e prins cu minciuna şi cu copy paste-ul. Îşi flutură cu aroganţă ţidula de doctor în furt atât cât are chef, iar când chefu-i trece se leapădă de ea dând ordonanţe de urgenţă de interes personal. Se joacă cu imaginea externă a ţării, o ţară pe care e gata să o condamne la o nouă izolare dacă aşa i-o cer interesele private. Promite ca să aibă ce uita şi îşi încalcă făgăduielile simulând amnezii de joasă speţă. Vorbeşte despre demnitate fără ca măcar vreodată în viaţă să îi fi păsat de ea ori să fi ştiut pe piele proprie ce înseamnă cuvântul cu pricina. Sluţeşte legi şi ordonanţe după cum îi este vrerea.

O face fiindcă guvernul pe care îl conduce s-a transformat într-un fel de CePeEx, în care s-au adunat pe rând, după modelul patentat de Nicolae Ceauşescu, adevăratul mentor şi model politic al zisului nostru prim-ministru cu condicuţă, ba verişori precum Cazanciucul cu comportamente de Tudor Postelnicu şi George Homoştean, ba tovarăşi de afaceri avocaţiale necurate precum imoralul miruit  Şova Dan ce seamănă teribil la minte şi la faptă cu Dincă Teleagă Balcon.

Cu puţine zile înainte de împlinirea a 25 de ani de la teribilele evenimente ce au pus capăt Pieţei Universităţii, indivizi recrutaţi din noul CePeEx cu numele de Guvernul României îşi îngăduie să-i ameninţe pe cei ce ar cuteza să se gândească la eventuale proteste publice cu replici comandate ce ar urma să fie puse în practică de noii mineri pesedişti.

Semn clar că între haita politică condusă azi de Victor Viorel Ponta şi cea aflată acum 25 de ani în subordinea binomului Ion Iliescu-Petre Roman nu e nici o diferenţă. După cum nu e nici o diferenţă între Parlamentul bicefal de azi, cu Zgonea şi cu Tăriceanu în frunte şi MAN-ul condus până în decembrie 1989 de Nicolae Giosan, în faţa căruia cerea orbeşte să dea socoteală Nicolae Ceauşescu. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite