Fratele lui Ludovic Orban s-a retras din funcţia de consilier al lui Klaus Iohannis. Leonard Orban se pensionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Orban FOTO Presidency
Leonard Orban FOTO Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea lui Leonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, din funcţia de consilier prezidenţial, la cerere, urmând a se pensiona, informează Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 26 octombrie 2021, decretul privind eliberarea la cerere din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Leonard Orban, la data de 1 noiembrie 2021, în vederea pensionării”, a transmis Administraţia Prezidenţială. 

Potrivit sursei citate, preşedintele Iohannis a decis conferirea Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler consilierului prezidenţial. 

„De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru excepţionala carieră profesională, pentru contribuţia avută la susţinerea proiectului european al României şi pentru implicarea în modernizarea şi eficientizarea Administraţiei Prezidenţiale, Preşedintele României a decis conferirea Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Leonard Orban”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială. 

Cine este Leonard Orban

Potrivit paginii Administraţiei Prezidenţiale, Leonard Orban a fost negociator adjunct şi, ulterior, negociator şef cu Uniunea Europeană. Este semnatar al Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană şi a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, între anii 2004 - 2006.

Leonard Orban, fratele fostului preşedinte al PNL, a devenit primul comisar român în anul 2007. Între anii 2007 - 2010 a îndeplinit funcţia de membru al Comisiei Europene, responsabil pentru domeniul multilingvismului, iar în perioada 2010 - 2011, a fost Consilier prezidenţial pentru Afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Între anii 2011 - 2012 a fost ministrul Afacerilor europene, responsabil cu domeniul afacerilor europene şi al fondurilor europene.

Potrivit sursei ciatete, Leonard Orban a ocupat funcţia de Consilier Prezidenţial din  ianuarie 2015 şi în 2002 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la aderarea României la NATO.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite