Fostul şef al Statului Major: S-au înfiinţat unităţi militare la presiunea unor politicieni. Preşedintele CJ sau primarul vrea să primească onorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Dănilă
Ştefan Dănilă

Generalul Ştefan Dănilă, fostul şef al Statului Major General al Armatei, a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că au fost înfiinţate unităţi militare de anumite categorii, la presiunea unor oameni politici care vor să primească onorul în localitatea lor.

„Noi am făcut o evaluare din punct de vedere militar, dar nu este suficient pentru că dacă noi, militarii, spunem că vrem să închidem anumite cazărmi, din partea politică vin presiunile că preşedintele de Consiliu judeţean sau primarul vrea să primească onorul nu-ştiu-când şi are nevoie de o structură militară în acea localitate”, a spus Ştefan Dănilă într-un interviu pentru Mediafax

„Au fost situaţii de felul acesta, s-au înfiinţat unităţi de anumite categorii, de anumite niveluri pentru a avea diferiţi oameni politici o prezenţă militară în localitatea respectivă, din păcate”, a adăugat fostul şef al SMG.

Generalul Ştefan Dănilă crede că fostul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, a fost victima modului bazat pe emoţie în care se iau deciziile, el arătând că problema ţine de ministerul de Finanţe.

„Ministrul Ţuţuianu a fost o victimă a modului de a lua decizii în momentul de faţă, nu numai a premierului actual, dar în general se cere de către opinia publică, de presă, imediat când s-a comis o eroare, demisia. Nu întotdeauna demisia înseamnă şi rezolvarea problemei. E normal când greşim să suportăm nişte consecinţe, e normal să avem şi posibilitatea să le corectăm. Dacă nu avem şansa de a le corecta, va veni altcineva care va comite alte greşeli”, a precizat Dănilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite