Fostul purtător de cuvânt al PNL îl urmează pe Ludovic Orban. Ionel Dancă şi-a anunţat demisia din grupul liberal de la Cameră: Guvernarea PNL a eşuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
danca captura

Fostul purtător de cuvânt al PNL şi susţinător al fostului preşedinte al liberalilor, Ludovic Orban, şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar al partidului. Ionel Dancă a explicat că este un „gest de protest” faţă de noua conducere a PNL. Demisiile din grupurile parlamentare ale PNL se ţin lanţ după plecarea lui Ludovic Orban din grupul de la Camera Deputaţilor.

„Mi-am înscris demisia din grupul parlamentar al PNL la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi începând cu data de astăzi sunt un parlamentar liber al PNL. Voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a anunţat fostul purtător de cuvânt al PNL la Parlament. 

Deputatul a explica demisia sa ca un „gest de protest” faţă de noua conducere a PNL, afirmând că aceasta, alătiuri de preşedintele Klaus Iohannis „au aruncat ţara în haos şi au distrus coaliţia de guvernare”, despre care spune că este singura „formulă legitimă de guvernare”. 
 

„Noi în PNL am fost în faţa oamenilor cu un mesaj şi un program de guvernare care a primit votul de încredere al oamenilor la alegerile parlamentare din 2020 în singura formulă legitimă de guvernare alături de coaliţia de guvernare formată din PNL-USR-UDMR (...)Ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are nicio legătură cu votul românilor, prin urmare, ca gest de protest faţă de noua conducere a PNL, care, în parteneriat cu preşedintele României, Klaus Iohannis, au aruncat ţara în haos şi au distrus coaliţia de guvernare, au abandonat programul de guvernare şi măsurile incluse în acest program, mi-am depus astăzi demisia din grupul parlamentar al PNL”. 

Depuatul  mai explică faptul că „guvernarea PNL a a eşuat”, completând că românii nu au votat ca PNL să „meargă în genunchi cerşind sprijin de la PSD cu căciula în mână şi culmea umilinţei, această solicitare de sprijin din partea PSD să fie chiar refuzată”. „Este o umilinţă ce se întâmplă în această perioadă şi eu nu doresc să fiu părtaş la umilinţa PNL şi a trădării PNL”, mai spune deputatul. 

Demisii în lanţ din grupurile parlamentare ale PNL 

Tot marţi şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar al PNL şi deputatul Constantin Şovăială. Liberalul a scris pe Facebook că gestul său şi „al altor colegi de a pleca din Grupul parlamentar al PNL trebuie sa fie  un semnal puternic pentru conducerea partidului”. 

În urma demisiei lui Ludovic Orban din grupul parlamentar al PNL de la Cameră, au mai demisionat din grupurile parlamentare ale PNL deputaţii Alexandru Kocsis şi Ion Ştefan şi senatorul Iosif Florean. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite