Fostul Principe Nicolae, despre copilul din flori: Voi recunoaşte paternitatea numai în urma unui test ADN. Nicoleta Cîrjan: I-am solicitat efectuarea testului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Principele Nicolae FOTO Arhiva Adevărul
Principele Nicolae FOTO Arhiva Adevărul

Fostul Principe Nicolae i-a cerut fostei sale iubite, Nicoleta Cîrjan, să facă testul ADN care să stabilească dacă este sau nu tatăl copilului ei, însă aceasta a refuzat. Nicolae, nepotul regelui Mihai I, spune că va recunoaşte paternitatea fetiţei Iris Anna doar în urma unui test ADN.

UPDATE Răspunsul Nicoletei Cîrjan, fosta iubită a Principelui Nicolae:  Am vrut să fie linişte, pace şi discreţie, dar se pare că nu s-a putut. De dragul adevărului şi al corectitudinii, las aici răspunsul trimis pe e-mail la solicitarea avocatului domnului Nicholas Medforth Mills din data de 03.09.2016, aceasta fiind unica mea poziţie faţă de subiect. Aşa cum rezultă şi din corespondenţa noastră anterioară referitoare la efectuarea testului de paternitate de către clientul dumneavoastră, i-am solicitat în repetate rânduri efectuarea acestui test atât la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti, cât şi la o clinică privată acreditată, dar clientul dumneavoastră a refuzat efectuarea acestui test şi la o clinica privata acreditată. Nu am făcut public faptul că dl. Nicholas Medforth-Mills este tatăl copilului meu, adresa dvs fiind de intimidare şi chiar jignitoare, în conditiile în care i-am solicitat de atâtea ori clientului dvs să colaboram în discreţie şi să efectuăm testul de paternitate şi la o clinică privată, pentru a pune capăt acestei situaţii. Mai mult decât atât, faptul că am ţinut secretă identitatea tatălui şi nu am dat curs solicitărilor mass-media de a vorbi pe aceasta temă, pentru a proteja imaginea clientului dumneavoastră, mi-a adus mie prejudicii de imagine şi de reputaţie. Îmi rezerv dreptul de a introduce la instanţele judecătoresti acţiunea în stabilirea paternităţii când voi considera eu, acţiunea fiind imprescriptibilă.

"Pe parcursul anului 2016 doamna Nicoleta Cîrjan m-a anunţat prin corespondenţă scrisă că sunt tatăl copilului ei. În scopul probării declaraţiilor, am invitat-o împreună cu fiica sa, pentru testul de paternitate (testare ADN), la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti, singura instituţie abilitată să efectueze în mod ştiinţific un astfel de test. Doamna Nicoleta Cîrjan nu a dat curs acestei solicitări şi nici celor ulterioare. Mai mult decât atât, până la data prezentului comunicat, nu a fost declanşat niciun proces civil de stabilire a paternităţii, la instanţa competentă", afirmă fostul principe Nicolae, într-un comunicat de presă postat joi pe pagina sa de Facebook.

„Dacă, în urmă unui test efectuat la Institutul Naţional de Medicină Legală Mînă Minovici rezultă că sunt tatăl copilului doamnei Cirjan, prin declaraţie notariala de recunoaştere a paternităţii, îmi voi asumă toate obligaţiile legale care rezultă din această situaţie. Având în vedere că până în acest moment nu există nicio hotărâre judecătorească definitivă de stabilire a paternităţii sau declaraţie notariala de recunoaştere a paternităţii din partea mea, apreciem că orice alte afirmaţii legate de acest subiect sunt nefondate“, se arată într-un comunicat semnat de principele Nicolae.

Nepotul Regelui Mihai I mai spune că i-a cerut, în repetate rânduri, fostei sale iubite să facă testul de paternitate, dar a refuzat. „Pe parcursul anului 2016, doamna Nicoleta Cîrjan m-a anunţat prin corespondenţa scrisă că sunt tatăl copilului dumneai. În scopul probării declaraţiilor, am invitat-o ]mpreun[ cu fiica sa, pentru testuld e paternitate la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti, singura instituţie abilitată să efectueze în mod ştiinţific un astfel de test. Doamna Cîrjan nu a dat curs acestei solicitări şi nici celor ulterioere. Mia mult decât atât, până la data prezentului comunicat nu a fostd eclanşat niciun proces civil de stabilire a paternităţii, la instanţa competentă“, mai arată fostul Principe Nicolae.

Nicolae a mai precizat că, în condiţiile în care "afirmaţiile pe temă paternităţii au continuat", i-a adresat acesteia, prin intermediul avocatului, în data de 3 septembrie, "o ultima solicitare" pentru efectuarea testului ADN, dar şi de această data răspunsul a fost nu.

Cine este mama fetiţei

Fosta parteneră a prinţului Nicolae, Nicoleta Cîrjan, a născut pe 10 februarie o fetiţă care a primit numele de Iris Anna. Fostul prinţ a rupt legăturile cu mama fetiţei şi i-a cerut acesteia să renunţe la sarcină. Deşi acest lucru nu a fost admis niciodată oficial, sarcina Nicoletei Cîrjan este, cel mai probabil, motivul pentru care Nicolae a fost exclus din Casa Regală.

Nicoleta Cîrjan a povestit, pe blogul său, că Nicolae i-a cerut să renunţe la sarcina nedorită.
”Ce mi s-a întâmplat însă în iulie 2015 era ceva  de negândit, neaşteptat, neprogramat: am aflat că sunt însărcinată. Cu o relaţie de şase ani proaspăt încheiată, am nimerit într-o combinaţie de câteva săptămâni, fără angajamente prea puternice din partea niciunuia dintre noi, din care a rezultat o sarcină. O sarcină pe care am încercat să o evit cu o pastilă ”de după”, dar care nu şi-a făcut efectul. El a decis repede ca răspunsul lui e NO WAY şi a încercat tot ce a fost posibil să mă convingă că un avort este cea mai bună soluţie. Nu e însurat, nu are copii, nici iubită, doar o carieră în afara ţării la care ţine foarte mult. Şi planuri de viaţă care nu includ un copil neprogramat.”, a scris Nicoleta Cîrjan.

Nicoleta Cîrjan este specialistă în comunicare şi activistă de mediu. Ea conduce asociaţia MaiNoi, agenţia de comunicare cu acelaşi nume, este Brand Ambassador al Giant Bycicles şi Environment Responsible la festivalul Electric Castle. Potrivit presei, ea l-ar fi cunoscut pe prinţul Nicolae la un eveniment pe care l-a coordonat.

fiica principelui nicolae

Pe 10 august 2015, fostul suveran al României i-a retras titlul de Principe al României şi calificativul de Alteţă Regală nepotului său Nicolae, pe care l-a exclus din linia de succesiune la tron. Hotărârea Regelui Mihai I a fost anunţată, printr-un comunicat, de către Biroul de Presă al Majestăţii Sale

„În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi. Păstrând aceeaşi afecţiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduieşte că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-şi servi idealurile şi de a folosi calităţile cu care Dumnezeu l-a înzestrat. Alteţa Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele“, se arată în comunicatul transmis de Casa Regală.

Prinţul Nicolae, detronat. „A fost prea mult pentru el“

Consilierul Familiei Regale, Ioan Luca Vlad, a explicat, într-un scurt interviu acordat postului de televiziune Digi 24, cum trebuie interpretat gestul Regelui Mihai. „Unii dintre noi au putut urmări şi traseul privat al nepotului Majestăţii Sale. Am văzut lucruri foarte bune care au crescut statura şi rolul Coroanei în ţara noastră, dar şi o anumită nepotrivire internă. Aici nu lucrăm cu scandaluri, cu ştiri pe surse, am văzut pur şi simplu o nepotrivire emoţională între idealurile Principelui şi regulile pe care le impune rolul pe care şi-l asumase. Aici este marea diferenţă faţă de alte situaţii în care s-au retras titluri de principe. Nu a făcut ceva anume, este o decizie luată pentru viitor, şi nu o pedeapsă, este o decizie cu care Principele este în asentiment, o decizie pe care Regele a luat-o cu tristeţe, dar care îi dă posibilitatea să se concentreze pe alte lucruri, pe ecologie, tineri, pe business, pe orice ar dori să facă în străinătate.“, a spus Ioan Luca Vlad.

Potrivit avocatului, nepotul Regelui Mihai nu ar fi reuşit, de fapt, să îşi îndeplinească îndatoririle de  moştenitor al Casei Regale. „Nu este doar acest titlu, este rolul pe care şi l-a asumat şi care presupunea 24 de ore din 24 să se dedice acestei misiuni. Puteţi înţelege că a fost prea mult pentru el, nu îndeajuns pentru Casa Regală. Toate lucrurile pe care le-a făcut rămân, toate proiectele în care s-a implicat nu se pot şterge cu buretele, dinastia rămâne puternică, iar el rămâne apropae de Familia Regală în calitatea sa privată“, a arătat Ioan Popa Vlad. „Decizia a fost luată de Majestatea Sa, dar în urma unor chibzuinţe care l-au inclus pe Principele Nicolae, deci este perfect în asentiment cu ea“,a conchis consilierul Casei Regale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite