Fostul primar din Piteşti Tudor Pendiuc, trimis în judecată pentru corupţie, s-a înscris în ALDE şi ar putea candida la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al municipiului Piteşti Tudor Pendiuc s-a înscris în ALDE şi ar putea candida la alegerile parlamentare din luna decembrie pe listele acestei formaţiuni politice, în judeţul Argeş. Surse politice susţin că Pendiuc ar urma să deschidă lista ALDE Argeş pentru Senat.

Preşedintele ALDE Argeş, Simona Brătulescu, a declarat, luni, pentru News.ro că Tudor Pendiuc ”şi-a depus adeziunea pentru a intra în echipa ALDE Argeş, adeziune care a fost validată” la sfârşitul săptămânii trecute.

Liderul ALDE Argeş, Simona Brătulescu, a precizat că numele lui Pendiuc este printre cele ale posibililor candidaţi la alegerile parlamentare, dar lista nu a fost încă definitivată.

”Lista este deschisă. Nu vă pot confirma candidatura lui ( Tudor Pendiuc – n.r.), pentru că nimeni nu este  definitiv. Sunt CV-uri trimise, sunt propuneri făcute. Dar până când acestea nu vor fi validate de către Biroul Politic Judeţean şi apoi la Bucureşti nu avem nimic stabilit concret”, a mai spus Simona Brătulescu.

Surse politice susţin că Tudor Pendiuc ar urma să deschisă lista de candidaţi a ALDE Argeş pentru Senat.

Tudor Pendiuc a fost primar al municipiului Piteşti timp de şase mandate, iar la alegerile locale din acest an a candidat ca independent pentru cel de-al şaptelea mandat, pierzând  în faţa fostului său subaltern, Cornel Ionică, susţinut de PSD. Potrivit datelor finale ale Biroului Electoral Municipal Piteşti, Cornel Ionică (PSD) a câştigat mandatul de primar cu 12.084 de voturi, fiind urmat de Tudor Pendiuc cu 11.484 de voturi.

Pendiuc este trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Astfel, în 20 martie 2015 procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au anunţat că i-au trimis în judecată pe primarul Tudor Pendiuc şi pe alte 13 persoane, între care fiica edilului, Emanuela Pendiuc, pentru fapte de corupţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite