Fostul ministrul al IMM-urilor cere demisia lui Gheorghe Ialomiţianu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al IMM-urilor, Cosntantin Niţă (PSD), spune că ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, este principalul responsabil de ceea ce se întâmplă cu angajaţii din minister. De aceea, cere demisia acestuia din funcţie.

Braşov: Mesajul revoluţionarilor către protestatarii din Finanţe: „SIngura soluţie, încă o Revoluţie!“

„Blocajul produs azi, în toată ţară, demonstrează că măsurile luate de minister şi de actualul guvern au adus oamenii în pragul disperării", a precizat Niţă.
Potrivit acestuia, câştigul salarial mediu în rândul angajaţiilor din Finanţe a scăzut cu 50% (s-au tăiat sporurile, stimulentele, premiile etc, pe lângă reducerile de 25%), chestiune pe care a semnalat-o în urmă câteva luni.

„La sfârşitul lui 2009, aproximativ jumătate dintre bugetari câştigau cel mult 1.000 de lei net lunar: în administraţia publică 75% dintre angajaţi, în învăţământ 64%, iar în sănătate 65% dintre angajaţi, au câştigat cel mult 1.400 de lei. După reducerea salariilor, aproximativ 30% vor câştiga mai puţin de 600 de lei lunar, iar, în medie, un bugetar va pierde aproximativ 500 de lei lunar din venitul său anterior", precizează Niţă.


În noul context socio-economic, liderul social-democrt susţine că măsurile de austeritate au determinat creşterea automată a celor aflaţi sub pragul sărăciei (estimat la aproximativ 480 de lei), cu aproximativ 300.000 de români.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite