Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu îl contrazice pe Dragnea: OUG 74/2016 privind finanţarea tratamentelor răniţilor din Colectiv acoperă şi anul 2018

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu îl contrazice pe Dragnea: OUG 74/2016 privind finanţarea tratamentelor răniţilor din Colectiv acoperă şi anul 2018

Vlad Voiculescu FOTO Mediafax

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu precizează că tratamentul în străinătate al răniţilor cin clubul Colectiv este finanţat şi pentru 2018, conform OUG nr. 74/2016 aprobată de Cabinetul Cioloş, el contrazicându-l pe liderul PSD Liviu Dragnea, care a anunţat luni seară că i-a solicitat premierului Mihai Tudose, care a şi acceptat, prelungirea şi pentru anul viitor a finanţării de la buget pentru tratamentul supravieţuitorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Tratamentul în străinătate al celor de la Colectiv este acoperit prin OUG nr. 74/2016 aprobată de guvernul Cioloş. Ce an este precizat aici? Iaca... tot 2018", scrie Voiculescu pe Facebook, prezentând şi textul din ordonanţă.
 
Primul articol al ordonanţei prevede: "Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente tratamentului în străinătate pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime, care beneficiază de tratament medical în străinătate în perioada 2015-2018, în continuarea tratamentului acordat în regim de spitalizare în unităţi sanitare publice din România şi din străinătate".
 
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni seară că a cerut premierului, care a fost de acord, să prelungească şi pentru 2018 finanţarea de la buget pentru tratamentele supravieţuitorilor din Colectiv, afirmaţia sa venind în contextul în care a fost întrebat în legătură cu faptul că la Clubul Floreasca ar fi urmat să fie sărbătorit cu ocazia zilei sale de naştere, în timp ce la Colectiv sunt comemorate victimele incendiului care a avut oc în urmă cu doi ani.
 
„Am cerut premierului şi bineînţeles că are aceeaşi opinie, ca în perioada următoare să adopte o ordonanţă prin care să se prelungească termenul în care bugetul de stat să poată să finanţeze cheltuielile necesare pentru tratamentele supravieţuitorilor de la Colectiv”, a spus Dragnea, precizând că actuala ordonanţă este valabilă pentru 2016 şi 2017 şi că sunt necesare în continuare fonduri.
 
El a făcut acest anunţ după ce a fost întrebat în legătură cu faptul că mai mulţi colegi de partid ar fi urmat să îl sărbătorească luni seară, la împlinirea vârstei de 55 de ani.
 
„Nu a fost dată în cinstea zilei mele de naştere. Ziua mea a fost sâmbătă. În fiecare luni, cam în fiecare luni, colegii deputaţi sau colegii senatori se întâlnesc de obicei la Floreasca pentru socializare. S-au întâlnit şi astăzi. Înţeleg că este şi ziua lui Gabi Petrea. Ce aş vrea să remarc cu mâhire este că şi acum după doi ani de zile se folosesc de moartea acelor copii”, a adăugat Liviu Dragnea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările