Fostul ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a demisionat din PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Chiţoiu FOTO Mediafax
Daniel Chiţoiu FOTO Mediafax

Daniel Chiţoiu, fost ministru al Finanţelor cu sprijinul PNL, şi-a anunţat demisia astăzi din partid, printre motivele invocate fiind fuziunea cu PDL şi afilierea la PPE.

„Congresul PNL a reprezentat consfinţirea trădării electoratului liberal şi a membrilor care au crezut până în ultima clipă că partidul nu se va dezice de istoria sa şi de valorile liberalismului, pe care le-a reprezentat în România de-a lungul a 139 de ani. Este un moment trist pentru mine, un moment în care trebuie să mă despart de partidul din care am facut parte atâţia ani de zile şi alături de care am înregistrat succese, dar şi eşecurI“, se arată într-un comunicat semnat de Chiţoiu, ministru în Cabinetul Ponta II.

Încă din vremea guvernării PNL alături de PSD, liberalii îl suspectau pe Daniel Chiţoiu şi pe Radu Stroe, ministru de Interne, de o apropiere de premierul Victor Ponta. Radu Stroe a fost exlus din PNL după decizia de a părăsi guvernarea.

Şase deputaţi liberali, între care Andrei Gerea, şi-au anunţat, duminică, demisia din PNL şi trecerea la formaţiunea pe care o va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu, aceştia declarând pentru Mediafax că sunt nemulţumiţi de fuziunea cu PDL şi de modul în care s-a desfăşurat congresul partidului.

Cei şase deputaţi care demisionează din PNL sunt: Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palaşcă şi Nicolae Alexandri. De asemenea, a anunţat că părăseşte PNL şi Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia.

După desemnarea sa ca preşedinte al PNL la Congresul de sâmbătă, Klaus Iohannis le-a mulţumit delegaţilor şi, încrezător, le-a cerut să voteze cele trei rezoluţii aflate pe ordinea de zi: cea privind unificarea dreptei, cea referitoare la afilierea la PPE, dar şi cea care prevedea nominalizarea candidatului la prezidenţiale. "Prima rezoluţie priveşte unificarea dreptei, respectiv fuziunea PNL-PDL. Vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească Partidul Naţional Liberal", a anunţat Iohannis, iar delegaţii au votat, cu largă majoritate, pentru fuziune. Acelaşi vot covârşitor a decis şi afilierea PNL la PPE.

Citeşte şi:

REPORTAJ Crin Antonescu, vedeta Congresului PNL, din nou în cărţi pentru prezidenţiale

Liberalii reuniţi sâmbătă la Congresul PNL au rezolvat, în cîteva minute, problemele spinoase ale partidului, mai puţin una: numele prezidenţiabilului.

Primele reacţii din PDL, după ce Iohannis a anunţat că noul partid de dreapta se numeşte PNL: Nu e corect să aflăm de la televizor!

Proaspătul preşedinte PNL, Klaus Iohannis, a anunţat sâmbătă, la Congresul formaţiunii, că noul mare partid de dreapta rezultat din fuziunea cu PDL se va numi Partidul Naţional Liberal. La scurt timp, prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu a reacţionat, pe Facebook, şi a opinat că demersul a fost incorect,

Congres PNL: Iohannis, ales preşedinte. Dispută Antonescu - Iohannis pe candidatura la prezidenţiale. Noul partid de dreapta se va numi PNL

Liberalii şi-au ales astăzi noul preşedinte de partid: Klaus Iohannis, care a fost ales cu o majoritate covârşitoare de voturi. Urmează să fie votaţi şi cei 31 de vicepreşedinţi ai formaţiunii. Klaus Iohannis şi Crin Antonescu au fost protagoniştii celui mai fierbinte moment al Congresului, când s-au luptat direct pentru poziţia de prezidenţiabil. Noul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL se va numi PNL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite