Fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu s-a înscris în PMP. Udrea: „Nu a jignit niciodată o femeie“

Fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu s-a înscris în PMP. Udrea: „Nu a jignit niciodată o femeie“

Cristian Diaconescu a fost şeful cancelariei prezidenţiale FOTO David Muntean

Cristian Diaconescu, proaspăt eliberat din funcţia de consilier prezidenţial de către preşedintele Traian Băsescu, s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară (PMP). Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la care a participat împreună cu deputatul Elena Udrea.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mulţumesc doamnei Udrea şi celorlalţi colegi din PMP pentru disponibilitatea de a coopera în perioada următoare într-un proiect politic pe care l-am iniţiat odată ce am fondat Fundaţia Mişcarea Populară, un instrument evident de punere în operă, de aplicare a proiectului politic şi a viziunii politice a preşedintelui Traian Băsescu“, a declarat Diaconescu, precizând că va avea doar calitatea de membru a formaţiunii girată de Traian Băsescu.

Elena Udrea a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului şef al cancelariei prezidenţiale. „Cristian Diaconescu este tipul de bărbat politic de care politica românească are nevoie, un om decent pe care nu l-am auzit niciodată jignind o femeie, nu l-am auzit în general jignind pe cineva, nu se ceartă în public, este tipul de politician occidental de care cred că avem mare lipsă în acest moment pe scena politică“, a spus Udrea.

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, nu mai este, dela sfârşitul lunii aprilie, şeful cancelariei prezidenţiale. Decizia a venit oarecum subit, a fost comunicată printr-un sec comunicat de presă, fără nicio motivare ulterioară. „Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat Decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Cristian Diaconescu“, a fost scurtul anunţ care a marcat despărţirrea dintre Traian Băsescu şi Cristian Diaconescu.

În plus, prezent la emisiunea „Eveneminetul zilei“, şeful statului a evitat răspunsul. „N-aş comenta. E o probelmă simplă, de serviciu. Nu vă pot spune nimic“, a răspuns, laconic, Traian Băsescu. Chiar dacă au apărut zvonuri privind o viitoare implicare a sa în PMP, Elena Udrea a tranşat această ipoteză: „Cristian Diaconescu nu vine la PMP“, a spus Udrea.

„Membru fondator până moare“

Deşi a plecat de la Palatul Cotroceni, Cristian Diaconescu are în continuare uşa deschisă la Fundaţia Mişcarea Populară. „Plecarea sa de la Cotroceni nu afectează în niciun fel activitatea sa de la fundaţie. Cristian Diaconescu este membru fondator şi va rămâne până moare membru fondator. Este cel care a anunţat înfiinţarea fundaţiei Mişcarea Populară. Am avut o întâlnire chiar acum două zile şi nu s-a pus problema să renunţe“, a spus Marian Preda, preşedintele fundaţiei.

Elenina Nicuţ, şi ea membru fondator al PMP, nu crede că Diaconescu a intrat în conflict cu preşedintele. „Îl cunosc bine pe Cristian Diaconescu. Nu este un tip conflictual, deci nu cred că se pune problema unei despărţiri cu scandal. Oricum, ce s-a întâmplat la Cotroceni nu are legătură cu fundaţia. El va continua alături de noi“, a spus Nicuţ.

Citeşte şi:

Băsescu: Justiţia nu este 100% curată, iar reformele nu sunt ireversibile. Sunt nişte pârghii care ar da putere totală PSD-ului

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, în emisiunea „Evenimentul zilei“, difuzată de B1TV, despre campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, despre eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Cristian Diaconescu, despre ultimele evoluţii din Ucraina, dar şi despre imixtiunea politicului în Justiţie.

Cristian Diaconescu nu mai este consilier prezidenţial. Udrea: Nu vine la PMP

Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Cristian Diaconescu, şeful cancelariei prezidenţiale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: