Fosta şefă TAROM face noi dezvăluiri: „Cuc mi-a cerut să întârzii avioanele mai mult de cinci ore. A venit acasă la mine  să facă presiuni“. De ce nu s-a dus la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălina Mezei, fosta şefă TAROM, a declarat, la Digi 24, că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să reţină la sol avioanele cinci ore în ziua moţiunii de cenzură. Scopul? Câţiva senatori şi deputaţi să nu mai poată fi prezenţi la vot. Miza era uriaşă: guvernarea. În cazul în care Cuc şi-ar fi dus planul până la capăt, moţiunea de cenzură, adoptată cu doar cinci voturi peste limita majorităţii, putea pica.

Jurnalist Digi 24. Sunt reale imaginile cu dvs discutând cu ministrul Cuc în faţa casei? 

Mădălina Mezei: Da, confirm, dar mă mir că sunt publice

De ce v-aţi întâlnit?

Domnul ministru a venti să facă presiuni asupra mea. 

În ce moment al zilei era?

Ora 11.00 seara, miercuri (cu o seară înainte de votul moţiunii - n.r.). 

Marţi v-a cerut să opriţi la sol aeronavele?

Să întârziem aeronavele mai mult de cinci ore. 

V-a sunat ministrul să vă întâlniţi?

Am discutat la telefon, i-am spus că nu e posibil şi să nu facă presiuni asupra echipei Tarom, pentru că mi-am luat toate măsurile ca avioanele să nu fie întârziate. 

Şi el v-a spus că vine la dvs acasă?

Da. 

De ce aţi acceptat?

Eu veneam de la fratele meu, fusesem la el. Discutasem acest subiect monstruos. 

Ce calitate are fratel dvs în Tarom?

Pilot comandant instructor. 

De ce discutaţi cu fratele probleme de sevicu?

Am nevoie de cineva cu care să mă consult. 

Ministrul spune că v-aţi protejat familia, că i-aţi crescut salariul fratelui. 

N-am crescut eu nimic. Am declarat conflictul de interese public, am delegat această atribuţie directorului comercial, care a considerat că pentru responsabilităţi mai mari trebuie să aibă salariul mai mare. 

Cine este directorul comercial?

Este soţul meu. 

Regretaţi că nu v-aţi dus la DNA?

Nu puteam să intru într-un denunţ care nu şi-a produs efectul. 

***

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, recunoaşte că a discutat cu fostul director al Tarom, Mădălina Mezei, despre parlamentarii care urmau să zboare cu avioane Tarom în ziua moţiunii de cenzură, dar susţine că nu i-a cerut să reţină aeronave la sol. Cuc admite că a purtat această discuţie în faţa casei Mădălinei Mezei. Răzvan Cuc o acuză pe fosta directoare că e susţinută de PNL şi că şi-a favorizat rudele anagajate în companie.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a întâlnit cu şefa TAROM, Mădălina Mezei, în faţa casei sale, cu o seară înainte de moţiunea de cenzură, arată imaginile publicate de ziuanews.ro. Răzvan Cuc recunoaşte că a întrebat-o pe Mezei ce parlamentari vor zbura cu avioane Tarom în ziua moţiunii de cenzură, dar neagă faptul că i-a cerut să reţină aeronavele la sol.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite