Fosta şefă AEP, Ana Maria Pătru: Procurorii mi-au cerut să fac denunţuri împotriva lui Dragnea şi a lui Sebastian Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Patru FOTO David Muntean
Ana Maria Patru FOTO David Muntean

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, trimisă în judecată pentru că ar fi luat mită pentru a atribui contracte preferenţial firmei SIVECO, afirmă că procurorii DNA i-ar fi cerut să facă denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea şi a lui Sebastian Ghiţă.

Într-un interviu pentru evz.ro, Pătru mai spune şi că anchetatorii s-au interesat şi de persoana fostului premier Victor Ponta, „dar şi ei ştiau că nu sunt apropiată în vreun fel de fostul premier”.

„Avocatul mi-a cerut să-i denunţ pe Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, pe acesta din urmă văzându-l doar de două ori în viaţa mea”, afirmă Pătru în interviul citat.

„Prietena mea, denunţătoarea Socol, a fost invitată, pe perioada cât am fost arestată preventiv, de câteva ori la DNA Ploieşti pentru a se întâlni şi discuta cu mine. Eu eram scoasă din arest şi dusă la aceste discuţii, la care participau: avocatul pe care am fost determinată să-l angajez, uneori, avocata ei şi poliţiştii DNA, întotdeauna, precum şi procurorul care se ocupa de instrumentarea cazului, acesta supervizând discuţiile”, detaliază Pătru.

Fosta şefă AEP mai spune că a “depus la Comisia de control a activităţii SRI o înregistrare în care i se cer denunţurile” şi că mare şi “altele”, care vor fi “probe” în cadrul procesului penal de la Tribunalul Bucureşti.

Ana Maria Pătru, numită la 31 de ani vicepreşedinte la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), a recunoscut, în decembrie 2016, la DNA, că a primit şpagă 275.000 de euro. Cea mai mare parte din bani a fost dată de firma Siveco, societate care derula mai multe contracte cu AEP.

„Recunosc toate faptele care s-au reţinut în sarcina mea. Nu solicit alte probe în apărarea mea şi cer să se renunţe la administrarea probelor propuse de mine în apărare şi admise prin ordonanţa care mi-a fost comunicată prin intermediul apărătorului ales. Nu solicit alte probe în apărarea mea la acest moment şi nu am alte cereri de formulat în prezenta cauză”, îşi începea declaraţia, pe 13 decembrie 2016, Ana Maria Pătru (41 de ani).

Astfel, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente,  care avea rang de secretar de stat, a recunoscut integral acuzaţiile procurorilor DNA: trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite