Fost şef la Externe: George Maior şi ambasada României de la Washington sunt vinovaţi pentru comunicatul trimis de Departamentul de Stat al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Externe Andrei Marga a declarat în emisiunea România9 de la TVR 1, că ambasadorul George Maior şi ambasada României de la Washington sunt vinovaţii în cazul comunicatului transmis de Departamentul de Stat al SUA Parlamentului României.

"Funcţionarii de la Bucureşti şi diaspora au lucrat să apară un astfel de comunicat", a afirmat fostul ministru de Externe în intervenţia sa, apreciind că, actualmente, de la "vârful puterii se încearcă să se înlocuiască o putere legitimă cu o putere nascută din mişcările de stradă”.

"Nu e ceva care nu s-a mai întâmplat. E un obicei la noi, ba chiar un curent potrivit căruia face bine cel care toarnă vrute şi nevrute despre România. Clişee sunt în cancelariiile din lume, inclusiv în SUA. Acest curent a fost stimulat după 2014, iar noi nu am reacţionat. Cauzele pentru care persistă aceste clişee sunt multiple. De exemplu, marea presă nu mai are corespondenţi în România şi se bazează pe ceea ce scriu unii români. Sunt oameni în cancelarii care iau decizii în funcţie de sensibilităţi şi relaţii personale. Ca urmare, cred că mesajul Departamentului de Stat e o operă carpati-danubiano-pontică. Ambasadorul şi ambasada României de la Washington răspund de aceste lucruri”, a conchis Marga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite