Fost prezentator de ştiri din perioada TVR-ului comunist, pe funcţie de conducere în Compania Municipală de Pază şi Securitate Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornelius Roşiianu, fost prezentator de ştiri din perioada TVR-ului comunist şi, totodată, fost coleg al primarului general Gabriela Firea, a fost numit în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale de Pază şi Securitate Bucureşti.

Un fost prezentator de ştiri din perioada TVR-ului comunist, Cornelius Roşiianu, a fost numit în Consiliul de administraţie al Companiei Municipale de Pază şi Securitate Bucureşti, potrivit Monitorului Oficial. Site-ul online G4Media informează, însă, că Roşiianu este un fost coleg şi al primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit aceleiaşi surse, Cornelius Roşiianu a fost angajat în televiziunea română în 1971, ocupând funcţia de redactor-şef  în departamentul ştirilor în perioada Revoluţiei. Acesta şi-a cerut scuze televizat telespectatorilor pentru că a contribuit la dezinformarea lor pe vremea „Telejurnalului”, însă a continuat să conducă departamentul „Actualităţi” până în 1996.

Fostul prezentator de ştiri are în prezent 73 de ani şi locuieşte în Pipera, fiind vecin cu Gigi Becali. Din 2016 este consilier judeţean din partea PSD la Ilfov, iar în 2016 a candidat la Senat pe listele aceluiaşi partid. Din declaraţia de avere rezultă că are 5 terenuri – în Voluntari, Snagov şi Sulina, doua case – una în Ilfov şi alta în Bucureşti, o colectie de tablouri evaluată la 16 mii de euro, două autoturisme. Încasează o pensie lunara de 5000 de lei si a primit, în 2016, 13224 lei ca revoluţionar şi 44304 lei din închirieri. 

Potrivit G4Media, Compania Municipală Pază şi Securitate S.A. a fost înfiinţată pe 11 aprilie 2017 şi are ca obiect de activitate asigurarea pazei bunurilor municipalităţii, a parcurilor din subordinea ei şi a altor obiective stabilite de Consiliu. Pentru aceasta, ar angaja 2050 de paznici. 99,9% din acţiunile companiei sunt deţinute de Municipiul Bucureşti prin Consiliul General, iar 0.1% din companie de societatea Service Ciclop S.A. Are, în prezent, un capital social de 7.039 milioane de lei, iar pe 28 septembrie 2017, consilierii generali au aprobat un împrumut de 3,9 milioane de lei pentru companie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite