Fost ministru al Sănătăţii: Paturile de la terapie intensivă ar putea fi insuficiente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Bănicioiu FOTO Eduard Enea
Nicolae Bănicioiu FOTO Eduard Enea

Fotul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a făcut luni mai multe observaţii în privinţa luptei cu virusul COVID-19. Acesta a punctat că în România ar putea fi o problemă cu numărul paturilor de terapie intensivă, precum şi cel al ventilatoarelor mecanice. De asemenea, acesta transmite că autorităţile ar trebui să asculte recomandările medicilor.

„În spiritul de a fi constructiv vreau să fac câteva observaţii, cred eu utile, dacă vor fi luate în considerare .

În primul rând, vă informez că paturile de terapie intensivă ar putea fi insuficiente în perioada imediat următoare ... Ministerul Sănătăţii, Guvern, în câteva zile nu veţi mai putea cumpăra de nicăieri ventilatoare mecanice! SUA , Germania şi toate celelalte ţări cumpără masiv acum . Nu faceţi cum aţi făcut cu măştile şi combinezoanele pentru medici ! Vă rog să nu ignoraţi mesajele Asociaţiei ATI din România în ceea ce priveşte necesarul de echipamente de care au nevoie !

În al doilea rând, vă rog să adoptaţi de URGENŢĂ o hotărâre pentru modificarea contractului cadru, astfel încât medicii de familie să poată face prescripţii electronice fără obligativitatea consultului pacienţilor în persoană!

Aceasta măsură este vitală acum, mai ales în contextul recomandărilor specialiştilor de a menţine lumea în casă cât mai mult ! Era important de luat până acum această măsură dar nici acum nu este foarte târziu !

În ceea ce priveşte protecţia personalului medical

Am auzit ieri ştirea că abia acum se semnează contractul pentru achiziţionarea testelor şi kit-urilor de testare rapidă, foarte târziu ! Măcar acum trebuie acţionat rapid şi asigurate echipamentele necesare medicilor şi asistenţilor medicali, în acest sens vă ataşez apelul disperat al Colegiului Medicilor din Suceava !!!

La fel este foarte necesar să ajungă echipamentele de protecţie pentru personal în toate spitalele ţării, la ambulanţe şi Smurd, dsp uri etc ! Nu le mai daţi combinezoane măsuri mici, gen S şi M ( acestea se îmbracă peste hainele de stradă ale echipajelor !) şi se rup imediat . Este foarte important să luaţi ceea ce vă cer specialiştii şi nu ceea ce au pe stoc prietenii”, a transmis luni Nicolae Bănicioiu pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite