Fost ministru de Finanţe: Dacă premierul vrea să ne transforme în Zimbabwe, va continua atacurile la adresa sistemului financiar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Petrescu
Ioana Petrescu

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, îl critică dur pe Mihai Tudose, după ce premierul a criticat în mod constant băncile. De altfel, Tudose nu are nici cont, nici card, pe motiv că nu vrea să plătească niciun comision.

"După declaraţiile periculoase care puneau sub semnul întrebării siguranţa depozitelor in bancile din România, premierul revine cu un nou atac la adresa băncilor, declarând ca nu iti tine banii de salariu pe card din cauza comisioanelor ridicate practicate de bănci. Este o declaraţie iresponsabila, menita sa ne transforme intr-o tara bananiera. Avem cea mai scăzută rata de bancarizare din UE si o încredere foarte scăzută in sistemul financiar. Daca vrem sa fim precum celelalte tari dezvoltate economic din Europa, trebuie sa înţelegem ca sistemul bancar e indispensabil si tranzacţiile in numerar sunt de domeniul trecutului. Daca premierul vrea sa ne transforme in Zimbabwe, va continua atacurile la adresa sistemului financiar!“, a scris Ioana Petrescu pe Facebook. 

„Una e sa sfatuiesti populatia sa cerceteze cu atentie piata inainte de a apela la serviciile bancare, fie ca este vorba de depozite, fie ca este vorba despre salarii, si alta e sa indemni efectiv oamenii sa renunte la tranzactiile bancare. Este extrem de grava aceasta iesire la rampa a premierului, care poate duce la un regres rapid al intregii economii romanesti.", a mai scris fostul ministru. 

Premierul Mihai Tudose refuză să primească leafa pe card şi nici n-are conturi bancare, iar din banii strânşi la saltea şi-a cumpărat în ultimii şase ani două maşini. Fost ministru al Sănătăţii, economistul Vlad Voiculescu spune că fie Tudose a încălcat legea prin nedeclararea în mod corect a averii, fie există o portiţă legislativă ce permite ţinerea banilor la saltea, lucru care trebuie corectat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite