Fost ministru al ALDE, critici voalate la adresa PSD-iştilor cu mesaj antieuropean: Avem nevoie de UE cum şi UE are nevoie de noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toma Petcu, vicepreşedinte al ALDE, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că, anul viitor e foarte important pentru România, în condiţiile în care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE şi că ţara noastră are nevoie de Uniunea Europeană. În schimb, mai mulţi aleşi ai PSD au avut atacuri dure la adresa Bruxelles-ului cerându-le oficialilor europeni să nu mai dea lecţii României.

„Noi, ALDE, şi sunt convins că şi colegii de la PSD, susţinem în continuare rămânerea în UE. Avem nevoie de UE cum şi UE are nevoie de noi dar, cu siguranţă, este foarte important ca România, în următoarea perioadă, să convingă UE că este un partener corect şi loial şi acesta este atributul guvernului prin premier şi miniştrii precum şi prin atribuţiile europarlamentarilor şi ale grupurilor politice care sunt reprezentate la nivel european, altfel pierderea va fi pentru România, nu pentru PSD şi ALDE", a declarat Toma Petcu,citat de Agerpres.

Fostul ministru al Energiei a subliniat că România a cunoscut o creştere economică „consistentă şi constantă” atât în perioada de preaderare cât şi de la aderare până în prezent, pe care este important să o menţină. „România are o mare provocare anul viitor, are o ocazie unică, în mandatul PSD şi ALDE, să se afle la preşedinţia rotativă a Consiliului UE, această preşedinţie este foarte importantă pentru România, nu doar ca reprezentare, ci pentru că are câteva dosare de închis şi cel mai important este Brexitul şi sper ca negocierile şi deciziile care se asumă pe perioada Brexitului să fie foarte favorabile pentru muncitorii Europei în sensul de a putea să rămână să muncească şi să trăiască acolo, să nu fie nevoiţi să plece de acolo, pentru că va fi o pierdere de ambele părţi, pentru noi că am obliga cetăţenii noştri care doresc să fie acolo să plece, pe de altă parte pentru Marea Britanie să piardă o forţă de muncă calificată“, a mai afirmat Petcu. 

Un exemplu de ales al PSD care a avut atacuri dure la adresa UE e Cătălin Rădulescu, cunoscut şi ca „deputatul AKM”. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a comentat, joi, criticile primite de la Uniunea Europeană, atât prin raportul MCV, cât şi prin Rezoluţia votată împotriva României, transmiţându-le „colegilor din alte ţări” că „leagănul civilizaţiei româneşti este mult peste civilizaţiile lor”, fiind locul în care s-a folosit „prima scriere din lume”. Acesta a mai precizat că „românii nu sunt mai inferiori ca ei”, făcând astfel şi o eroare gramaticală.

Citeşte şi:

Cine sunt „vestele galbene“ care au răvăşit Franţa în weekend

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite