Forumul Democrat al Germanilor din Banat îl susţine pe Dominic Fritz pentru Primăria Timişoara. Fritz: FDGR l-a dat ţării pe Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Fritz, candidatul USR PLUS la Primăria Timişoara
Dominic Fritz, candidatul USR PLUS la Primăria Timişoara

Forumul Democrat al Germanilor din Banat, reprezentat de preşedintele Ioan Fernbach, a anunţat că-l susţine pe Dominic Fritz, candidatul USR PLUS, pentru funcţiei de primar al Timişoarei. Fritz e singurul candidat USR PLUS susţinut de FDGR în România. ”Forumul German a jucat un rol politic major în istoria recentă a României. A dat ţării un preşedinte devotat valorilor europene şi democratizării României”, a spus Fritz.

”Îi îndemnăm pe timişoreni să-i acorde lui Dominic Fritz votul, în 27 septembrie. Considerăm că Dominic Fritz este candidatul care a îmbrăţişat istoria multiculturală a Timişoarei şi care evocă şi reprezintă valorile acestui oraş: diversitate, seriozitate, inovaţie. Avem o lungă cooperare cu Dominic Fritz în activităţi caritabile şi culturale şi am găsit întotdeauna în el un partener deschis, energic şi cu idei bune pentru comunitatea germană, respectiv timişoreană. În virtutea acestei vechi colaborări şi a ataşamentului comun pentru tradiţiile Timişoarei, susţinerea pe care i-o acordăm lui Dominic Fritz este una firească. Timişoara are nevoie de o administraţie cu adevărat deschisă către cetăţeni şi de un primar care să ne reprezinte cu demnitate, a declarat domnul Ioan Fernbach, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor Banat.

„Mă onorează sprijinul pe care Forumul Democrat al Germanilor din Banat mi-l acordă la alegerile din 27 septembrie. Forumul German a jucat un rol politic major în istoria recentă a României. A dat ţării un preşedinte devotat valorilor europene şi democratizării României şi s-a opus din 2016 asalturilor regimului Dragnea împotriva justiţiei. Vă reamintesc, că împreună cu USR şi PLUS, FDGR a susţinut şi iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei „Fără Penali în Funcţii Publice". Ca primar al Timişoarei mă angajez să pun în valoare istoria multiculturală a oraşului prin inscripţionarea în limbile minorităţilor naţionale a tuturor locurilor istorice care se leagă de existenţa lor, evidenţierea contribuţiei lor la întemeierea şi modernitatea acestui oraş. Voi susţine fără echivoc Teatrul German de Stat care trebuie să-şi redobândească rolul de instituţie culturală reprezentativă pentru Timişoara. Liceul Nikolaus Lenau, şcoala care a dat României doi laureaţi ai premiului Nobel, va avea un partener de nădejde în Primăria Timişoara, nu în ultimul rând la finalizarea lucrărilor de reabilitare care durează de prea mult timp. Îi îndemn pe toţi timişorenii, de toate etniile să meargă la vot pe 27 septembrie pentru un nou început care să facă cinste istoriei Timişoarei”, a declarat Dominic Fritz, candidatul Alianţei USR PLUS pentru Primăria Timişoara.

„Avem convingerea că vom lucra bine şi în interesul Timişoarei cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat. Avem aceleaşi deziderate şi aceleaşi viziuni pentru oraşul nostru să redevină un pol regional, multicultural, european şi transfrontalier. Mulţumim pentru încrederea pe care i-o acordă lui Dominic Fritz, candidatului Alianţei USR PLUS pentru primăria Timişoara˝, a declarat Cristian Moş, preşedintele USR Timiş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite