Flutur: „Disensiunile între PSD şi PNL sunt vizibile cu ochiul liber”. PDL îi ademeneşte pe liberalii nemulţumiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PDL urmăreşte cu interes conflictul din PNL  FOTO Adevărul
PDL urmăreşte cu interes conflictul din PNL  FOTO Adevărul

Gheorghe Flutur, secretarul general al PDL, susţine că tensiunile din USL ar putea favoriza PDL. El a explicat că principala misiune a PDL în acest moment este coagularea forţelor de dreapta şi tocmai de aceea vor sta vigilenţi pentru a-i înregimenta pe eventualii liberali care vor părăsi partidul.

„Suntem principalul partid de opoziţie şi vă garantez că o să ne facem rolul de partid de opoziţie. (...) De altfel comasarea alegerilor europarlamentare cu prezidenţialele, grăbirea, lor, dacă ar putea le-ar face anul acesta pentru că le e frică că se vor eroda şi disensiunile, scandalurile între PSD şi PNL sunt vizibile deja cu ochiul liber, despre prezidenţiabil, despre cine e vioara I şi vioara a II-a acolo... Noi, PDL, avem acum o singură ţintă: consolidarea ca partid de centru-dreapta şi polarizarea tuturor forţelor lângă noi, să ne facem rolul de principal partid de opoziţie, să fim o voce puternică în Parlamentul României. (...) Eu sunt convins că cei 70%, aproape, cât au cei din USL, e mai puţin decât 51% uneori. Pentru că se crează propria opoziţie în această alianţă mare şi imploziile sunt inevitabile'', a explicat Gheorghe Flutur.

Se dau semne, inclusiv din zona liberalilor (Gheorghe Flutur)

Secretarul general al PDL le-a tranmis şi un mesaj liberalilor nemulţumiţi arătându-le acestora că uşa PDL este deschisă dacă doresc să schimbe tabăra. „Ne revine obligaţia şi responsabilitatea, nouă ca partid de centru dreapta, pentru consolidarea internă şi coagularea tuturor forţelor care să se opună USL-ului. Dacă, din punctul meu de vedere, se dau semne, inclusiv din zona liberalilor, (...) PDL-ul trebuie să fie deschis şi receptiv", a mai spus Flutur.

PDL vrea să speculeze războiul din PNL

Declaraţile lui Flutur vin în contextul în care în PNL există deja o serie de războaie interne. Liberalii au plătit o serie de poliţe în urma campaniei electorale iar primele două victime au fost Cătălin Cherecheş şi Adriana Săftoiu.

Congresul PNL se anunţă unul agitat. Aripa Orban-Tăriceanu-Chiliman se află în conflict deschis cu liderul Crin Antonescu. O serie de lideri ai PNL chiar au cerut excluderea lui Tăriceanu şi a lui Chiliman, dar Crin Antonescu a refuzat să fie tranşant în acest caz. El a precizat că aşteaptă congresul pentru a vedea ce măsuri vor fi luate.

Unul dintre cei mai tranşanţi liberali în cazul Tăriceanu a fost Radu Stroe. „Gravitatea declaraţiilor sale mă face să fiu de acord cu ideea excluderii lui Călin Popescu Tăriceanu din PNL“, a concluzionat Stroe.

Vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, a declarat că în cazul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu se impune excluderea din partid pentru "prejudicii de imagine adus PNL" .

De cealată parte, Andrei Chiliman, unul dintre liberalii aflaţi în conflict cu Antonescu, susţine că în PNL există multe voci care îl contestă pe liderul PNL. „Primesc în fiecare zi, mesaje de încurajare, telefoane, de la membri ai PNL pe care nu îi cunosc. Cred că, la ora actuală, la nivelul conducerii partidului, sunt foarte mulţi oameni care gândesc ca mine, dar pe de altă parte încă nu s-au împărţit toate posturile şi cred că, după ce se vor împărţi, vor exista şi unii care vor spune anumite lucruri cu glas tare. Am auzit că au început să vorbească în anumite locuri şi sunt ameninţaţi de diverşi lideri locali din judeţe cu excluderea. Există un mod foarte nedemocratic de a reprima anumite persoane care intră în delictul de opinie, adică exact mentalitatea bolşevică <Nu gândeşti ca mine, eliminare. Ca să nu mai fie discuţii>", a explicat Andrei Chiliman.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite