Flotantul: naivitatea USR şi experienţa PNL, sau despre cum se fraudează alegerile locale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metode de fraudare a alegerilor locale.
Metode de fraudare a alegerilor locale.

Guvernul liberal a decis să ia o măsură simplă prin care să limiteze una dintre metodele utilizate curent de grupările politice pentru fraudarea alegerilor locale: schimbarea fictivă de domiciliu.

Pare total neimportant acest aspect, dar avem numeroase situaţii în care în prag de alegeri  populaţia localităţilor a fost crescută fictiv, existând cazuri în care ponderea cetăţenilor invizibili a depăşit şi 30%.

Chiar şi în localitatea în care eu locuiesc, în Tunari Ilfov, observ o vie agitaţie revoluţionară la biroul de întocmire a actelor de identitate.

Este o practică utilizată de partidele vechi, dar mai ales de către socialişti, fiind unul dintre mijloacele prin care au fraudat alegerile locale în mod curent.

Sigur că fraudarea alegerilor locale se pedepseşte penal, dar ce mai contează acest lucru atunci când rezultatele deja au venit iar cercetarea penală şi judecata va cuprinde cel puţin un mandat.

Cu naivitate USR a văzut această măsură ca una ce îi afectează în mod direct şansele de a câştiga un loc la masa celor mari. Mulţi dintre români s-au stabilit în sau pe lângă oraşele mari din România, însă acest lucru nu se reflectă şi în actul de identitate. De ce? Pentru că legea proastă te pune să schimbi cam tot setul de documente şi asta înseamnă să stai pe drumuri.

USR speră că în prag de alegeri va îngrăşa porcul, aşa cum se spune la români. Însă de această lacună legislativă nu beneficiază alegătorii lor, total dezinteresaţi, ci mai ales cei care dispun de structura şi experienţa necesară pentru fraudarea alegerilor. Ori cu toţii ştim prea bine că experţi în acest domeniu sunt socialiştii, dovadă stând numeroasele condamnări pentru fraudă electorală, unele şi cu executare.

Clanurile interlope organizate în partide politice reuşesc să modifice în această perioadă în mod semnificativ listele de votanţi aducând din oraşele mari, către cele mai mici şi în comunele importante, un număr semnificativ de cetăţeni invizibili.

USR-iştii sunt naivi când ei cred că prin onestitate vor reuşi să facă mai multe buletine şi să anuleze efectul structurilor mafiote: banii şi funcţiile publice oferite ca şi mită electorală înving teama de puşcărie(de cele mai multe ori nici nu percep acest lucru).

Sigur că frauda electorală nu este cu nimic mai prejos decât uzurparea puterii de stat, având în vedere că vorbim de o practică ilegală prin care se preiau frâieli puterii administrative de la nivelul localităţilor nu prin vot liber, democratic. Practic vorbim de o infracţiune extrem de gravă, iar organizarea unor cetăţeni pentru a duce la îndeplinire un astfel de act intră sub incidenţa legislaţiei ce vizează grupările infracţionale organizate, adică DIICOT.

Cam care sunt metodele principale prin care se fraudează alegerile locale? Iată mai jos câteva:

1. cetăţenii invizibili: buletine de flotant prin care în lunile dinaintea alegerilor locale creşte în mod impresionant numărul de cetăţeni;

2. cumpărarea de voturi: se profită de slăbiciunea persoanelor şi familiilor defavorizate, oferindu-se bani pentru achiziţia de voturi;

3. intimidarea psihică şi fizică a alegătorilor, a oponenţilor politici şi a susţinătorilor lor;

4. mita electorală sub promisiunea unor funcţii politice sau prin utilizarea resurselor administraţiei locale în mod discreţionar.

Sigur că lista poate continua şi las pe cititori să posteze la comentarii şi alte metode utilizate de clanurile mafiote organizate politic pentru a prelua puterea.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite