Florin Roman iese la atac: Decizia CCR în cazul pensiilor speciale, ruşinoasă şi dezonorantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, cataloghează decizia CCR în cazul legii privind abrogarea pensiilor speciale drept „ruşinoasă şi dezonorantă” şi arată că liberalii vor veni cu un nou act normativ pe această temă care va ţine cont de motivarea Curţii.

„Întrebarea legitimă a PNL este cum pot nişte judecători ai CCR, beneficiari de pensii speciale, să judece cu bună-credinţă desfiinţarea pensiilor speciale? O altă întrebare este dacă vreodată, în România, cât timp judecătorii CCR beneficiază de privilegii şi de cumul pensie-salariu, vom putea avea o decizie favorabilă desfiinţării pensiilor speciale? PNL a fost şi este singurul partid care a dus la votul final o asemenea lege, în care am prevăzut anularea pensiilor speciale, inclusiv cele ale judecătorilor CCR. A fost atacată de aşa-zisul Avocat al Poporului, care a luat o decizie împotriva poporului român, ce respinge pensiile speciale! Vom aştepta punctul de vedere al CCR şi vom reveni cu un nou act normativ care să ţină cont de motivarea CCR! Ruşinoasă şi dezonorantă decizie!", afirmă Roman într-un comunicat de presă.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului asupra Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă, precum şi pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaţionale,

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite