Florin Roman, despre acuzaţia de plagiat: „Este nefondată. Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare, ceea ce nu am făcut niciodată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a răspuns acuzaţiilor care i se aduc cu privire la plagierea lucrării de disertaţie, precizând că sunt nefondate. Liberalul susţine că „plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică, ceea ce nu a făcut niciodată”.

„Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică, ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată”, a scris Roman, joi, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Cercetării a precizat că, într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani, a inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor. 

„La finalul dizertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susţină o campanie de denigrare a mea/ sa dovedească fapte de care nu mă fac vinovat. Aceasta e ultima mea intervenţie pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât sa răspuns la acuzaţii nefondate”, a explicat Roman.

USR, prin vocea liderului Dacian Cioloş, i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe liberalul Florin Roman de la şefia Ministerului Cercetării şi Digitalizării, în urma controverselor privind singura sa legătură cu domeniul pe care îl conduce, adică o lucrare care nu poate fi găsită, dar şi pentru faptul că ar fi plagiat lucrarea de disertaţie.

Reacţia USR vine în contextul în care singura lucrare care l-ar fi adus pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, Florin Roman, aproape de domeniul pe care îl conduce, intitulată „Teoria sistemelor informaţionale”, nu poate fi găsită. Potrivit Libertatea, volumul nu se află nici la editură, nici la Biblioteca Naţională, iar ministrul susţine că nu l-a găsit nici acasă. Florin Roman a transmis apoi că „se creează o confuzie între publicarea unei cărţi şi o lucrare de cercetare ştiinţifică”.

Ulterior, după ce a spus că nu îşi găseşte volumul pe care l-a trecut în CV, Florin Roman le-a trimis jurnaliştilor Libertatea 10 pagini din lucrarea sa de disertaţie, susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012. Lucrarea e intitulată „Contribuţii cu privire la optimizarea sistemelor integrate de comunicare” şi prezintă mai multe pasaje plagiate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite