Florin Roman: Cea mai nesimţită pensie specială din România e de 77.000 de lei şi aparţine unui fost comandant comunist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PNL Florin Roman a explicat marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei şi că aceasta aparţine unui fost comandat de penitenciar în perioada comunistă.

„Cea mai nesmţită pensie specială din România este în prezent de 77.000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, când vorbim, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifrele”, a declarat în plenul Camerei Deputaţilor Florin Roman, la dezbaterea proiectului de eliminare a pensiilor speciale.

Acesta din urmă a mai precizat că votul din Parlament nu a fost împotriva cuiva şi că reprezintă un vot de echitate.

„Votul de astăzi nu a fost un vot împotriva cuiva, a fost un vot de echitate pentru cei care contribuie la sistemul public de pensii, practic aşa cum ştiţi pe proiectul PNL”, a mai adăugat liberalul.

VIDEO Momentul în care Florin Roman menţionează care este cea mai scumpă pensie privată - 2.19

Legea de eliminare a pensiilor speciale, propusă de PNL, a fost adoptată marţi, cu 247 de voturi „pentru”, 21 de abţineri. Voturile favorabile au aparţinut deputaţilor PSD, PNL USR, PMP, dar şi unora dintre cei de la Pro Europa, minorităţi şi ALDE. Toţi deputaţii UDMR prezenţi s-au abţinut de la vot.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite