Florin Roman: Peste 21.000 de persoane apte de muncă şi care refuză să lucreze, au rămas fără ajutorul social

Florin Roman: Peste 21.000 de persoane apte de muncă şi care refuză să lucreze, au rămas fără ajutorul social

Florin Roman - FOTO Eduard Enea

PNL a transmis joi un comunicat din presă prin care anunţă că în urma amendamentului introdus de deputatul Florin Roman, peste 21.000 de persoane apte de muncă şi care refuză să lucreze, au rămas fără ajutorul social.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În cursul anului trecut, am depus un amendament, cuprins într-o lege adoptată de Parlament, prin care am propus ca cei care sunt apţi de muncă şi refuză un loc de muncă să nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social. Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor de ajutor social, din rândul celor care pot munci, a scăzut cu 21.193 persoane”, a anunţat Florin Roman într-un comunicat de presă.

Deputatul a adăugat că cifra a fost confirmată de ministrul Muncii, subliniind că după trei luni de guvernare liberală numărul asistaţilor sociali apţi de muncă a scăzut.

„Este cifra confirmată oficial de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la o interpelare pe care am făcut-o in calitate de deputat PNL. In timpul celor trei luni de la preluarea guvernării, PNL a redus in urma controalelor de fond, numărul asistaţilor sociali apţi de munca, de la o medie de 235.000 persoane la 166.059. Cei care au refuzat sa opteze pentru un loc de munca, in conformitate cu pregătirea lor, au pierdut ajutorul social şi nu vor mai putea reveni cu o cerere decât peste 12 luni”, a adăugat liberalul.

Acesta mai precizează că s-a modificat metoda de verificare a celor care primeau ajutor social şi că PNL este hotărât să „reducă la minim” numărul ajutoarelor sociale astfel încât să „beneficieze doar cei care au cu adevărat nevoie”.

„Tot fără ajutor social au rămas şi cei care pot lucra dar nu s-au prezentat la doua sesiuni de angajare in baza ofertelor de munca ale ministerului muncii. In practica de control, au fost introduse şi primăriile, care tine evidentă slujbelor sezoniere pentru cei apţi de munca. Din discuţiile purtate cu ministerul muncii, am reţinut ca sunt comparate bazele de date, se fac verificări complexe, astfel încât sa nu mai existe cazuri, când beneficiari ai ajutorului social, oameni apti de munca, veneau la primărie sa-şi ridice ajutorul social din bolizi de lux, sau locuiau in adevărate vile. PNL este hotărât sa reducă la minim numărul ajutoarelor sociale, iar de aceştia trebuie sa beneficieze doar cei care au cu adevărat nevoie. Guvernarea PNL încurajează munca, nu nemunca”, a conchis Florin Roman.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: