Florin Iordache, înaintea discuţiei cu Comisia de la Veneţia: Ei nu sunt Dumnezei. Poate să îmi spună mie cineva că nu pot legifera?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat înaintea discuţiilor cu experţii Comisiei de la Veneţia că aceştia „nu sunt Dumnezeu”, şi a subliniat că „până la urmă România este stat suveran”.

Iordache a menţionat că experţii comisiei vin doar să facă recomandări şi că nu pot opri Parlamentul României din legiferare.

„Punctul meu de vedere va fi aşa: ei nu sunt Dumnezei. Vin să se informeze, vin să facă anumite recomandări, dar România până la urmă este stat suveran. Până la urmă nişte experţi de oriunde în lume, că ştiu de unde vin, ce poate să îi spună Parlamentului României? Să se oprească din legiferare? Poate să îmi spună mie cineva că nu pot legifera în concordanţă cu Constituţia României?”, a declarat Florin Iordache, miercuri seară la Realitatea TV.

Vicepreşedintele Camerei a mai afirmat şi că motivul vizitei Comisiei de la Veneţia se datorează „pârâcioşilor de serviciu, adică USR, PNL şi Klaus Iohannis”. Totodată, Iordache a subliniat că ordonanţele date până acum sunt justificate.

„Ei vin mâine (n.red.; joi) să discutăm despre ordonanţele care vizează legile justiţiei pentru că pârâcioşii de serviciu, adică USR, PNL şi Klaus Iohannis au sesizat Comisia de la Veneţia că vezi Doamne nu ştiu ce grozăvii se întâmplă cu legile justiţiei. S-au dat patru ordonanţe 90, 92, 7 şi 12, cele care în linii mari au pus în concordanţă cele trei legi ale justiţiei, pentru că cele trei legi ale justiţiei, dacă suntem corecţi, aveau anumite neconcordanţe între ele. De la buna funcţionare a Secţiei specializate, de la promovarea în magistratură, de la modul în care se raportează o instituţie faţă de alta, Inspecţia Judiciară faţă de CSM. Aceste ordonanţe, în parte, au fost necesare, în parte cred că s-a depăşit, cum a fost avea chestiune ca posibilitatea ca un judecător să poată ajunge şi procuror general, dar în sfârşit, sunt chestiuni criticabile în acele ordonanţe. Una peste alta aceşti experţi vin mâine (joi – n.r.). S-au întâlnit azi cu serie de instituţii, de la preşedinte până la Minsiterul Justiţiei. Mâine se văd cu noi, cu CSM şi Inspecţia Judiciară”, a conchis deputatul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite