Florin Iordache, răsplătit de PSD. Autorul Ordonanţei 13 a fost ales vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Florin Iordache a fost ales marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 211 voturi „pentru” şi 77 „împotrivă”, în funcţia de vicepreşedinte al Camerei, postul rămânând vacant după numirea Rovanei Plumb în funcţia de ministru delegat al Fondurilor Europene.

Coaliţia majoritară l-a votat pe deputatul Florin Iordache în funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, funcţie pe care a mai deţinut-o şi la începutul legislaturii. 211 deputaţi s-au pronunţat „pentru“, în timp ce doar 77 „împotrivă“. Practic, Iordache a fost recompensat pentru activitatea sa în majoritatea parlamentară şi în Guvern, deputatul fiind autorul celebrei Ordonanţe de Urgenţă 13/2017 prin care era modificată legislaţia penală. 

 „Propunere din partea grupului parlamentar PSD pentru ocuparea postului vacant de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Această funcţie a rămas vacantă ca urmare a numirii doamnei Rovana Plumb în funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene. Propunerea grupului parlamentar PSD este domnul Florin Iordache. Acest punct a fost introdus pe ordinea de zi a plenului ca să intre în dezbatere, apoi la vot final”, a anunţat, luni, secretarul Camerei Deputaţilor Ioana Bran, la finalul şedinţei Biroului Permanent. 

Florin Iordache, de la „Marţea Neagră” la „altă întrebare”

Deputatul PSD a ajuns în atenţia publică după adoptarea faimoasei OUG 13 pentru modificarea legislaţiei penale, care a produs cea mai mare mişcare stradală din România postcomunistă.  Legăturile sale cu modificare legislaţiei penale sunt însă mai vechi. Iordache este cunoscut despre figura centrală din cazul „Marţea Neagră“, prin care deputaţii  USL  de la acea vreme au modificat mai multe acte normative în favoarea politicienilor cu probleme penale.

„Deputatul Florin Iordache (PSD) este <<omul din umbră>> care a coordonat, în Parlament, modificările aduse Codului Penal de Comisia Juridica a Camerei Deputaţilor şi aprobarea proiectului de lege privind amnistia şi gratierea. Deşi nu ocupa oficial funcţia de lider de grup al PSD, Iordache este cel care supraveghează toate mişcarile din Parlament ale social-democraţilor în privinţa proiectelor legislative”, se arată într-un articol semnat de cei de la Gândul.

După alegerile din decembrie 2016, a devenit Ministru Justiţiei în Guvernul Grindeanu. În seara de 31 ianuarie face publică adoptarea OUG prin care erau dezincrimate mai multe fapte de corupţie, iar asta dă naştere unui val mare de proteste, care se traduc şi prin demisia acestuia de la Justiţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite