Florin Iordache: Sunt 16 propuneri de prag la abuzul în serviciu - cu prag mai mic, cu prag mai mare. Celor care critică legile Justiţiei le-aş spune să le citească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Florin Iordache le recomandă protestatarilor să citească mai întâi proiectele de lege privind Justiţia, apoi să iasă în stradă. Cât despre pragul la abuzul în serviciu, fostul ministru al Justiţiei spune că există 16 propuneri valorice la Comisia specială din Parlament, dar că există şi varianta ca infracţiunea să fie redefinită fără niciun prag.

„Celor care critică legile Justiţiei le-aş spune că ar trebui să le citească. N-am nicio problemă cu cei care vin şi protestează. Cele două măsuri pe care le critică, printre care subordonarea Inspecţiei Judiciare de către ministrul Justiţiei, am eliminat-o. Iar despre numirea şi revocarea procurorilor, am lăsat în continuare ca preşedintele să fie cel care poate respinge o dată nominalizările. Aceste două modificări noi le-am cuprins în proiectul de lege. Inspecţia Judiciară trebui să fie o instituţie anumită, fără intervenţia factorului politic“, a spus Florin Iordache pentru Digi 24. 

Fostul ministru al Justiţiei a vorbit şi despre pragul la abuzul în serviciu. „Sunt 16 propuneri de prag la Comisia specială. Cu prag mai mic, cu prag mai mare. Există şi varianta redefinirii fără prag. Infracţiunea de abuz în serviciu va fi definită în concordanţă cu decizia CCR“, a concluzionat Iordache. 

Peste 30.000 de oameni s-au strâns în mai multe oraşe din ţară în semn de protest faţă de modificările la legile Justiţiei. Oamenii au scandat lozinci împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea, dar şi împotriva ministrului Tudorel Toader. Cei mai mulţi oameni au ieşit în stradă la Bucureşti, urmaţi de Cluj, Sibiu şi Timişoara.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite