Florin Cîţu are în vizor Primăria Capitalei: va trimite inspecţia economico-financiară pentru a vedea cum se cheltuiesc banii publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariile angajaţilor din companiile publice, dar şi împrumuturile pentru subvenţia la energia termică au atras atenţia ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu. FOTO news.ro / EPA.
Salariile angajaţilor din companiile publice, dar şi împrumuturile pentru subvenţia la energia termică au atras atenţia ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu. FOTO news.ro / EPA.

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat că va trimite o inspecţie economico-financiară la Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea. „În ultimii zece ani, nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiţi banii românilor”, a declarat Cîţu, la Digi24.

„Sunt 4.500 de angajaţi în cele 18 companii municipale, mulţi dintre ei au fost detaşaţi, sunt multe probleme acolo”, a completat acesta.

„Am cerut o situaţie să văd când a fost ultima oară o inspecţie economico-financiară la Primăria Bucureşti. Pentru că mi se pare ciudat să ai bani în buget pentru subvenţie, dar apoi să te împrumuţi pe 20 de ani să plăteşti subvenţia la energie, de exemplu”, a completat ministrul Finanţelor.

„Aş vrea să văd cine a evaluat execuţia bugetară. Şi am aflat, surprins, că, la Primăria Capitalei n-a mai fost o inspecţie economico-financiară, n-a mai fost evaluată de MFP, de 10 ani de zile. Nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiţi banii românilor la bugetul Capitalei”, a mai spus ministrul.

„Aş vrea să vedem şi această analiză, dar mie îmi sare în ochi chestia asta, adică ai bani la buget pentru subvenţie şi te duci şi te împrumuţi pe 20 de ani. Am cerut aprobările din MFP pentru a permite acest lucru”, a subliniat el.

Cîţu a adăugat că va fi o analiză la toate companiile de stat pentru a se vedea cum au fost cheltuiţi banii publici, precizând că nu este în regulă ca la companiile municipale din subordinea Primăriei Capitalei să fie acordat 87% din buget pentru salarii.

„Nu este normal pentru nicio companie şi peste 60% nu faci nimic”, a punctat ministrul.

„Evaluez situaţia, să văd, ştiu că au fost (controale, n.red.) la câteva companii municipale, dar m-a surprins că nu a fost niciunul (la PMB, n.red.) în ultimii 10 ani. Ceea ce este bizar, pentru că se cheltuiesc bani publici acolo”, a mai spus Florin Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite