Florin Cîţu, replică la acuzele lui Vlad Voiculescu privind raportarea morţilor de COVID: Îi cer public lui Dan Barna să ne spună dacă ştia de aceste lucruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a vorbit vineri, într-o conferinţă de presă, despre acuzele ministrului demis al Sănătăţii Vlad Voiculescu privind raportarea greşită a numărului de morţi în urma COVID, dar şi despre politizarea sistemului de sănătate.

„Îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este şi coordonatorul Ministerului Sănătăţii să ne spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus”, a replicat Cîţu.

Întrebat despre acuzaţiile lui Vlad Voiculescu, Florin Cîţu s-a ferit să dea un răspuns direct, precizând că Guvernul „funcţionează bine”.

Barna îi răspunde lui Cîţu pe tema raportării deceselor Covid: În şedinţa de Guvern i-am transmis că este o situaţie în analiză

„Cum ar fi să comentez declaraţiile celor din opoziţie în fiecare zi. Avem o pandemie. Avem lucruri foarte importante de făcut. Opinii personale, nu comentez. Aş vrea să-i asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliţia funcţionează. Ieri a fost un pas important, am avut o şedinţă de guvern, lucrurile au mers foarte bine. Guvernul funcţionează bine. Se vede şi în cifre, în creşterea economică, în veniturile de la buget, în cheltuielile pe investiţii”, a declarat premierul.

În ce priveşte acuzaţia lui Vlad Voiculescu privind raportarea greşită a numărului de morţi în urma Covid, Florin Cîţu a afirmat că este o acuzaţie gravă şi i-a cerut lui Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să explice în şedinţa de Guvern dacă ştia despre acest aspect.

„Îi cer public vicepremierului Dan Barna, care e coordonatorul Ministerului Sănătăţii să ne spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus. Şi îi cer să le prezinte în şedinţa de Guvern. (...) Coordonatorul Ministerului Sănătăţii este Dan Barna. În nicio şedinţă de Guvern nu au fost prezentate situaţii cum aţi spus mai devreme. De fiecare dată mă consult cu toţi miniştrii”, a relatat premierul.

Întrebat apoi despre afirmaţia lui Vlad Voiculescu cum că „nu există niciun loc în sănătate care să nu fie afectat de politizare”, Cîţu a reafirmat că aşteaptă un raport de la Dan Barna în cazul în care această afirmaţie este adevărată.

„Această acuzaţie, mai avem pentru domnul vicepremier Dan Barna încă un raport. Îi cer public domnului Barna să prezinte dacă avea cunoştinţă de aceste acuzaţii şi cu ce soluţii a venit. Barna este coordonatorul MS. Dacă avea cunoştinţe de aceste acuzaţii şi nu le-a prezentat public vedem ce s-a înmtâmplat. În nicio şedinţă de Guvern nu s-a prezentat o notă despre aceste acuzaţii. În fiecare şedinţă am luat măsuri”, a mai declarat premierul.

VIDEO Conferinţă de presă susţinută de premierul Florin Cîţu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite