Florin Cîţu: Ministerul Finanţelor a plătit astăzi pentru un împrumut o dobândă de 6,53%, cea mai mare dobândă din 17 decembrie 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Florin Cîţu FOTO Facebook Florin Cîţu
Preşedintele PNL, Florin Cîţu FOTO Facebook Florin Cîţu

Florin Cîţu, preşedinte al PNL şi al Senatului, susţine că Ministerul Finanţelor a plătit, joi, pentru un împrumut o dobândă de 6,53%. Cţu subliniază că este cea mai mare dobândă din 17 decembrie 2012.

„MF  a plătit astăzi pentru un împrumut o dobândă de 6,53%. Cea mai mare dobândă din 17 decembrie 2012 şi până astăzi. Încrederea se câştigă greu şi se pierde foarte uşor", a scris Cîţu.

Cîţu a susţinut în repetate rânduri că există o creştere a costului la care se împrumută statul român, afirmând că soluţiile trebuie să vină de la cei care sunt plătiţi de cetăţeni să vină cu soluţii şi să ne arate în ce direcţie mergem.

„Atenţie la economie! Fără economie puternică suntem vulnerabili. România s-a împrumutat ieri la 6,09%, cea mai mare dobândă din 24.01.2013 şi până astăzi", a scris Cîţu vineri trecută pe Instagram.

Preşedintele PNL a subliniat de mai multe ori că actualii guvernanţi trebuie să fie precauţi în ceea ce priveşte măsurile economice, adică să nu ia unele care împovărează şi mai mult statul, ci să se orienteze spre soluţii care sunt convenabile pentru stat, bugetari, dar şi pentru angajaţii din privat. 

Liderul liberal a pledat şi pentru măsuri care să permită o economie cât mai deschisă şi orientată spre investiţii, nu cantonarea Coaliţiei în discuţiile despre necesitatea creşterii pensiilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite