Florin Cîţu: „Lansăm o nouă campanie de comunicare pentru vaccinare. O abordare personală, bazată pe emoţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de joi, va fi lansată o nouă campanie de comunicare pentru vaccinarea împotriva COVID-19, bazată pe o abordare personală şi pe emoţie. Şeful Executivului a mai spus că va fi introdusă şi întrebarea „ce conţine vaccinul?”.

„Astăzi lansăm o nouă campanie de comunicare pentru vaccinare. Am ştiut din primele zile ale campaniei de vaccinare că o să vină acest moment, când va trebui să facem mai mult pentru a convinge populaţia că trebuie să se vaccineze pentru a scăpa de pandemie. Pornim o campanie de vaccinare cu o abordare personală, bazată pe emoţie. Vaccinarea nu înseamnă doar statistici si cifre, este un bun comun pentru a reveni la normalitate. Fiecare român care încă nu s-a vaccinat ar trebui să se gândească la ce îi lipseşte, la cum i se va schimba viaţa dacă s-ar vaccina”, a explicat prim-ministrul.

Premierul Cîţu a transmis că tema campaniei este „Împreună învingem pandemia”, dar şi că noul element (întrebarea „ce conţine vaccinul) nu face referire la „ingredientele” acestuia, ci este despre ce înseamnă vaccinul pentru fiecare în parte. 

«Eu zic că toţi vrem să ne întoarcem la normalitate. Această campanie are tema „împreună învingem pandemia”. Astăzi întroducem un element nou, întrebarea „ce conţine vaccinul”. Aici nu este o înrebare directă despre lista de ingrediente a vaccinurilor, ci este mai mult despre ce înseamnă vaccinul, dar şi cum ne ajută să revenim la normalitate. Până la urmă acesta este adevăratul simbol al vaccinului: revenirea la normalitate. Dacă ştim că acesta este obiectivul, atunci trebuie să ne vaccinăm. Mai simplu de atât nu se poate. Putem să învingem doar împreună», a mai spus Cîţu. 

Prin această campanie vor fi lansate 11 spoturi, care urmează să fie transmise în mass-media, în special la televiziuni.

„Sunt spoturi făcute pentru a ne putea regăsi fiecare dintre noi pentru că tuturor ne-a lipsit cel puţin un lucru. Pentru cei mai mulţi ne-au lipsit cei dragi”, a arătat Cîţu.

Premierul a mai  adăugat că, pentru a le arăta românilor ce înseamnă vaccinul pentru el, va fi prezent într-unul dintre spoturi, nefiind difuzat la televizor, ci doar pe pagina sa de Facebook. În imagini, Florin Cîţu apare într-un local, spunând că vaccinul conţine „normalitate„: „Să pot să-mi beau cafeaua alături de prieteni, aici, la interior. Să nu mai depindem de mască, să putem să mergem la concerte, la plajă, fără griji, dar mai ales să pot să-mi văd familia în siguranţă”.

Provocare pentru guvernanţi: Ce conţine vaccinul pentru voi? 

Florin Cîţu le-a lansat o provocare membrilor Guvernului şi liderilor coaliţiei: „ce conţine vaccinul pentru voi?”.

„Am provocat colegii din guvern, liderii coaliţiei şi toţi românii să ne spună ce conţine vaccinul pentru ei. Fiecare ministru va posta un clip pe pagina personală. Domnii Gheorghiţă şi Baciu au sarcina să ajungă la lideri de opinie, actori, interpreţi, ca fiecare să susţină această campanie, să ne spună ce înseamnă vaccinul pentru ei. (...) Campania de vaccinare este a tututor, nu doar a mea şi a Guvernului", a declarat Florin Cîţu.

El a precizat că această campanie de comunicare a fost realizată fără costuri din partea Guvernului, cu sprijinul UNICEF, şi că nu s-a plătit nici pentru difuzare, fiind campanie de informare publică. 

Spoturile vor fi difuzate la tv, radio şi mediul online pentru cel puţin şase luni.

„Eu sper să fie cel mult şase luni, să nu avem nevoie de şase luni să învingem pandemia. Vreau ca fiecare român nevaccinat să se identifice cu personaje din spoturi (...) Concluzia: doar împreună învingem pandemia. Ne vaccinăm în număr cât mai mare şi ne recâştigăm viaţa înainte de pandemia. România, hai că se poate!”, a conchis premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite