Florin Cîţu invită USR PLUS la negocieri, după ce renunţă la colaborarea cu AUR şi PSD: Voi face tot ce este posibil pentru ca acest Guvern să meargă mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu  la congresul PNL FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Citu  la congresul PNL FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat că aşteaptă USR PLUS la negocieri pentru refacerea coaliţiei de guvernare, după ce scapă de PSD şi AUR. Declaraţiile premierului vin în contextul în care CCR urmează să se pronunţe pe sesizarea cu privire la moţiunea de cenzură, al cărui vot este amânat în Parlament, iar Ionuţ Moşteanu i-a propus preşedintelui PSD Marcel Ciolacu să voteze moţiunea USR - AUR chiar luni.

„Trebuie să îi vedem la masă după ce termină Congresul şi scapă de AUR şi PSD.  Nu am ştiut de ce au ieşit de la guvernare, puteau să pună un nou ministru, s-a văzut la vot în USR, au fost sancţionaţi liderii care au susţinut ieşirea de la guvernare”, spune premierul în ceea ce priveşte negocierile de refacere a coaliţiei de guvernare cu USR PLUS. 

Întrebat ce şanse ar avea variata unui guvern minoritar format din PNL şi UDMR şi susţinut de PSD, noul preşedinte al PNL, Florin Cîţu spune că sunt „şanse foarte mici”. 

„Voi face tot ce e posibil ca acest Guvern să meargă mai departe şi va rămâne până în 2024. Avem parlamentari, vom face tot ce e posibil să menţinem această guvernare. Nu vă spun când vorbesc cu preşedintele, dar avem o relaţie bună. A avut un discurs echilibrat. PNL are parteneriat puternic cu Klaus Iohannis. În primul rând, înseamnă garanţia că liberalii rămân la guvernare până în 2024”, spune premierul. 

Premierul spune că PNL va rămâne la guvernare şi că nu va mai exista o colaborare cu PSD, iar partidul va  rămâne în opoziţie până în 2028. 

„PNL va guverna românia. Mişcarea liberală va face o Românie mult mai bună pentru toţi românii. liberalismul, asta înseamnă liberalismul, înseamnă oportunităţi, proprietate privată, parteneriat. Sunt oameni, membri ai PNL, au avut o opţiune, înţeleg că au pierdut, rămân toţi în aceeaşi echipă, pentru că inamicul nostru se cheamă PSD. A existat la un moment dat USL şi nu va mai exista niciodată această legătură, pentru că eu cred că soluţia liberală e singura pentru România. Vor rămâne în opoziţie până în 2028 cel puţin.

Curtea Constituţională a decis că va dezbate, în 28 septembrie, sesizarea Guvernului referitoare la moţiunea de cenzură. În documentul semnat de premier, Ludovic Orban este acuzat că a încălcat prevederile constituţionale pentru că nu a comunicat Guvernului moţiunea în ziua în care a fost depusă şi pentru că ulterior a comunicat o moţiune „iniţiată şi depusă cu nerespectarea condiţiilor constituţionale privind numărul minim de semnături valide”.

Liderul deputaţilor USR PLUS Ionut Moşteanu a transmis pe Facebook un mesaj în care i-a propus preşedintelui PSD să voteze luni moţiunea de cenzură USR -AUR.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite