Florin Cîţu, întâlnire cu preşedintele Parlamentului Finlandei: „Mai puternici împreună. Aderarea Finlandei la NATO va întări alianţa şi mai mult”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu şi Matti Vanhanen Foto: Facebook
Florin Cîţu şi Matti Vanhanen Foto: Facebook

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Parlamentului Finlandei, Matti Vanhanen. Cîţu a transmis susţinerea României pentru aderarea Finlandei la NATO şi a subliniat că acest demers va întări şi mai mult Alianţa.

„Mai puternici împreună. Aderarea Finlandei la NATO va întări alianţa şi mai mult. M-am întâlnit, astăzi, cu preşedintele Parlamentului Republicii Finlanda, Matti Vanhanen. Am transmis susţinerea deplină a României pentru aderarea Finlandei la NATO”, a scris Florin Cîţu, marţi, pe Facebook.

Preşedintele Senatului a precizat că decizia Finlandei „demonstrează, încă o dată, importanţa alianţei şi rolului decisiv în asigurarea păcii şi securităţii, mai ales în contextul actual al agresiunii Rusiei în Ucraina”. 

Cîţu efectuează marţi o vizită de lucru la Helsinki, unde, pe lângă întrevederea cu preşedintele Parlamentului finlandez, se va întâlni şi cu reprezentanţii conducerii partidelor parlamentare, cu prim-ministrul Finlandei, precum şi cu reprezentanţi ai executivului.

Finlanda a solicitat recent, alături de Suedia, aderarea oficială la Alianţa Nord-Atlantică. Decizia celor două state nordice a fost alimentată de invazia Rusiei în Ucraina. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite